Tuesday, January 22, 2013

Picit Kepala RM10.00

Assalamualaikum.....

Kalau orang Kuantan, tahulah kot. Di padang MPK tengah2 bandar tu, bila weekend pagi kan macam ada orang jual2. So masa adik kita datang tu, kami singgah di sini dulu sebelum ke Sg Kuantan. Dalam banyak2 gerai tu, salah satunya menawarkan khidmat memicit kepala dan bahu untuk harga RM10.00 untuk setengah jam.

Sebelum2 nie, kami memang dah nampak, tapi tak sempat nak cuba. So this time memang hubby menonggok kat gerai tu tunggu turn.

Ada banner

Sedang memicit seorang lelaki. 
 Dibelakangnya tergantung banner yang tercetak keratan akhbar tentang khidmat beliau nie. Katanya, dia memicit sekadar untuk melegakan sahaja. Dia tak pernah belajar mengurut dan tak ada apa2 background istimewa. Cuma, dia borak2 dengan hubby, dia cerita, lepas pencen dia bosan duduk di rumah. So dia cari idea nak buat apa. Last2 dia cuba2 picit2 orang. Mula2 di rumah. Last2, terus buka gerai simple nie.

Itupun, penuhh orang. Non stop dia memicit orang.

Hubby kata, memang tak ada rasa apa2. Sekadar nak hilang lengh2, bolehlah. Berbeza sangat dengan khidmat yang baisa kami pergi di Topic Center di Melaka tu. Nanti search yer, kita cerita a few times pasal Topic Center nie.



Ramaii kan orang?

Untuk sesiapa yang memandu jauh, ras bahu sengal2, sekadar nak buang lenguh, bolehlah ke sini.


.

25 thoughts..:

♥ Wina ♥ said...

wahh ade jugak ek macam nie? best jugak sesekali kasi hilang urat sengal² nie :)

Rai Ourkizuna said...

hebat orang zaman sekarang kan kak.. semua benda boleh jadi duit..hehehe..

hajar said...

bagus pak cik ni.... ada gak aktiviti lps pencen... tak de lah bosan...

Kakzakie said...

Kira business memicit pun boleh untung besar ni Ziela. Ramai yg tunggu giliran tu..

aby said...

Klu yg picit tu sama jantina kire ok la kan. Idea bgus tu utk krjaya lps pncen

Seri Kandi Tanah Jauhar said...

pandai pakcik tu cari duit ya...

Kancil 8349 said...

hebat...

Mrs Velentine said...

wah ada juga macam ni yea..mmg best ni

Aziela said...

Wina : Setakat nak legakan sikit2, bolehlah Wina.

Aziela said...

Rai : Kreatif kan dia..

Aziela said...

hajar : Dan tambah duit poket

Aziela said...

Kazakie : Sampai reject customer, kak.

Aziela said...

aby : Perempuan memang takder la yang menunggu..hehehehehe. Lagipun open sangat.

Aziela said...

Seri kandi : Tu yg kagum tu...

Aziela said...

Kancil : Terima kasih.. Eh, bukan akak yer yg hebat? Hihihihi

Aziela said...

MV : Unik kan.

Mamasya said...

Aslmkum AZeila
bagus pakcik ni pandai cari pendapatan sampingan urut kepala. kalau urut kaki tu dah ramai yg buat.

Azham Vsvc said...

hehe....macam-macam cara untuk manusia mencari rezeki....cuba jangan malas je kan? insyaallah ada jalannya :)

TiranaAduka said...

salam sis
Erm yg penting halal.rezeki ada di mana2kan sis.dia menawarkan khidmatnya.guna tenaga tu..nak picit silakan.tak nak tak pe.skil memecit dah ada.hehehehe.

P/s idea org macam2.

zila norazila said...

dpd bosan dok umah..idea yg bagus jgk kan.akk pun suka bila ad aorg picitkn kpala..pergghh leh trlelap..

Aziela said...

Mamasya : Unik, kan kak

Aziela said...

Azham : Dan, mesti berani

Aziela said...

Tirana Aduka : Betul tu. Sangat setuju dengan TA.

Aziela said...

zila Norazila : Lagi2 bila tengah mabuk2 nie kan? Hihihihi

NzA said...

lumayan jugak tu....

 

COPYRIGHT AND TEMPLATE DESIGN ALL RIGHT RESERVED BY CIK ROSE CUTE wink