Sabtu, 19 Januari 2013

Repeat Roti Tampal

Assalamualaikum.....

Kadang2, kami teringin repeat makan food yang kami rasa sedap. Comfort food untuk tekak, but not for health. Hehehehehe.

So, one of the weekends, lepas siap segala urusan di rumah, kami bergerak ke Batu Berendam untuk makan roti canai tampal. Kalau ada yang belum pernah dengar, nanti search jer dalam kotak search sebelah kanan blog nie yer.

Just a simple entry, share pasal food lagi. Kita notice, kalau ada entry food, mesti ramai yang menjenguk. Hehehehehe. Fitrah manusia kan. Kita sendiri pun kalau nampak org lain ada gambar food, cepat jer klik.


The roti tampal. 


Nama warung nyer...


Jangan lupa makan telur setengah masak yang perfect di sini. 


Penebar roti. 


Tapi rasanya sekarang dah senang nak jumpa roti tampal nie kan. Masa 7-8 tahun yang lepas, kedai nie jer lah yang buatnya. Kalau pagi2, memang penuh. Macam biasa di Melaka, kedai2 makan semua bangsa ada.

Ada yang pernah jumpa roti tampal di tempat lain? Share di komen box boleh?


23 thoughts..:

zouldahan berkata...

Roti tampal kesukaan saya.
Tuang kuah dal di atasnya.
Cicah dengan sambal tumis.
Itu menu saya hampir setiap pagi di kedai mamak hujung klinik.

Sheila Eiman berkata...

wah.. terliur tengok makanan.
hmmm, sedapnya telur rebus separuh masak tu... heheheh :D

Mrs Velentine berkata...

dah lama x makan telur separuh masak

Seri Kandi Tanah Jauhar berkata...

kalau di JB ni memang kebanyakan tempat yg jual roti canai ada roti tampal...

Ziela.. akak memang suka kalu Ziela buat review pasal makan, bunyinya tu macam sedap jer walaupun kita tak rasa tapi dari gaya penceritaan tu memang sampai ke hati tau!!

Nur-nba berkata...

Lama benar tak makan roti tampal.. Tentu kita akan ulang pergi tempat tu je jika makanan di situ sedap..

MAY berkata...

Sll order roti kosong je.hehe

Aziela berkata...

Zouldahan: Wah doc. Saya belum berani nk mkn selalu. Hihihi.

Aziela berkata...

Sheila : Telur tu mmg sedap.

Aziela berkata...

MV : Mkn selalu sgt pun x berapa elok kan...

Aziela berkata...

Seri Kandi : Alahai kak... enyry ni simple jer. Tq yer K. Sari.

Azham Vsvc berkata...

tak pernah jumpa lagi....hehe mesti sedap kan? akak cubalah belajar resipinya hehe :)

azieazah berkata...

Tampal dengan apa roti tu?

NzA berkata...

wah mmg menyelerakan tu......

zila norazila berkata...

Zila klu kt jb byk gerai yg jual..akk rajin jgk pkena..tp tlur sparuh msk akk jrg oder..lain kli nk oder jgk la..mkn dgn kicap sdap kn..

Zurina berkata...

teliur rasanya...nk terbang ke melaka la...cari roti tampal...:)

Aziela berkata...

Nur : Kalau tak ulang, tak semestinya tak sedap, tapi kalau tak sedap, confirm tak ulang. Hehehehehhe

Aziela berkata...

May : Nanti try roti tampal yer.

Aziela berkata...

Azham : Ishh, kang dari roti tampal jadi roti bertampal2 koyak kang, how?

Aziela berkata...

azieazah : Dengan telorrr kak. Hihihihi

Aziela berkata...

zila norazila : Eh, ada baby, kena limitkan telur separuh masak tu tau.

Aziela berkata...

Zurina : Mari...mari. Bila nak sampai? Heehhehehe

Azham Vsvc berkata...

kalau sedap...terkoyak pun tak apa hehehe.....

Aziela berkata...

@Azham Vsvc Kalau sedap pun tapi tak presentable, tak berselera orang nak makan kan...

 

COPYRIGHT AND TEMPLATE DESIGN ALL RIGHT RESERVED BY CIK ROSE CUTE wink