Khamis, 7 Februari 2013

Aktiviti Kampus : AJK Minggu Orientasi

Assalamualaikum.....


Gambar memang blurr. Tak perlu teranglah kot. Yang tinggi tu kita. Kami 2 orang sedang kepit First Aid box.

Masuk second year matrix, entah macam mana nama kita di pilih untuk menjadi committee untuk pelajar2 baru. Entah siapalah punya kerja agaknya. Terpaksa korbankan cuti semesta 2 minggu sebagai persiapan dan untuk minggu tu.

Tapi kita suka sebenarnya.

Pelajar lelaki dan pelajar perempuan, asing. Cuma malam jer bila ada briefing atau talk, combinekan semua dalam hall.

Kita jadi Welfare Committee. Hahaha..tu sebablah usung First Aid Box ke hulu kehilir. Tak berapa glemerlah sebab hanya orang yg sakit dan cedera jer yang kenal kami kan. Tapi, kami happy sebab selain merawat luka dan sakit, kami juga berikan mereka kasih sayang. Maklumlah, ramai yang tak pernah duduk asrama. So walaupun dah habis SPM, mereka masih rasa tak selesa berjauhan dari family. Bila kami dari Welfare Team memberikan perhatian dan senyuman, adalah sedikit kekuatan untuk mereka menyambung perjuangan dalam minggu tu.

Kita dah mula rasa selesa dan seronok bergaul dengan masyarakat di sini. Sangat berbeza dengan alam persekolahan yang mana kita dipandang sepi hanya kerana status quo yang lebih rendah dari 'mereka yang mulia'.

Akan ada lagi story2 lain yang akan menyusul. Insya Allah. Cuma kita selit2kan sekali sekala jer lah yer...


23 thoughts..:

Deqla manjew berkata...

ehh ni mengimbas memori lama ke kak? hihi..

:: Mrs.Eady :: berkata...

best~

Kakcik Nur berkata...

Kakcik tak pernah merasai kehidupan bergelar pelajar IPT. :(

ummiross berkata...

Alhamdulillah, aktif di universiti. Seronok juga mengimbau kenangan macam ni kan..

sudipVSsenduk berkata...

kalau flashback cerita dulu2, tersenyum sorang2

aby berkata...

Brckp psl study ni, semlm aby dh buat pndftaran awal kt U. Seharusnya smester baru brmula pd 17 feb ni, mmandangkan mase tu aby ada kt negara padang pasir, tu yg buat pndaftaran awal

Kakzakie berkata...

Kalau melihat yg menangis kerana rindu keluarga kesian juga masa itu.

zouldahan berkata...

kampus kat mana Aziela?

Daddy Ziyyad berkata...

byk buat aktiviti lasak ke masa orientation week tu? kalau setakat masuk dewan aja, mesti tak bukak pun first aid box tu kan...ekekekeke

Mrs Velentine berkata...

akak matrik mana dulu

Cho Zila berkata...

mengimbau kenangan.. memang seronok..

Aziela berkata...

@Deqla manjew Lately nie rajin plak akak termenung..hahahaha

Aziela berkata...

@:: Mrs.Eady :: Kaann...?

Aziela berkata...

@Kakcik Nur Mungkin masa tu agak limited kan Kakcik.

Aziela berkata...

@ummiross Untuk membangunkan diri sendiri, kak.

Aziela berkata...

@sudipVSsenduk Tepat sekali

Aziela berkata...

@aby

Wahh...sambung belajar. Lepas nie dapat doctorate la yo kang? Arek miluu kangg!

Aziela berkata...

@Kakzakie Memang kesian kak..

Aziela berkata...

@zouldahan Kat Klang Valley, Doc. :)

Aziela berkata...

@Daddy Ziyyad

Aktiviti padang setiap petang. So, memang tak cukup first aid box dibuatnya. Tu belum masuk yang jatuh tangga, tersepit kat lif lagi tu. Kampus kan banyak tangga, Doc.

Aziela berkata...

@Mrs Velentine Matrik U. Hehehehehe

Aziela berkata...

@Cho Zila Sweet jer rasa

Azham Vsvc berkata...

harus! saya kat UPM dengan IPG KBA tu pun duk pilik AJK yang boleh membawa glamor je hahaha! Jadi AJK Publisiti untuk program bakti siswa, panggil wartawan buat liputan semua hehe rasa glamour sangat ahhahaha!

 

COPYRIGHT AND TEMPLATE DESIGN ALL RIGHT RESERVED BY CIK ROSE CUTE wink