Jumaat, 1 Februari 2013

Hari Wilayah, Weekend di Kuantan dan Saman

Assalamualaikum.....

1. Oleh itu, kita cuti lagi hari nie. kerja kat sempadan Selangor n KL, tapi company decided kami kena ikut KL. So, cutilah kan.



2. Hari ni dah ada kat PD. Tunggu Adam habis sekolah tengah hari nie, nak gerak ke Kuantan dah. Minggu nie berweekend di Kuantan. Adik kita si Abang Ngah and family pun join, bawak nenek kita sekali. Mudah2an semuanya dipermudahkan dan kami beroleh kegembiraan dan kebahagiaan weekend nie.



3. Oh yer, next week dah bolehlah bayar saman.

Huhuhuhu...kena saman masa nak ke klinik bulan lepas. Saman DBKL. By rite, harga kompaun, RM100.00. Punyalah mahal. Kalau di Kuantan, atau melaka, kompaun saman parking hanya RM15 ke RM30 jer. Tapi, disebabkan bulan Hari Wilayah, DBKL bagi diskaun kompaun ke RM30 jer. Syukur. Inilah first time kena saman. Bukan kita jer lah...satu deret kereta tu semua kena juga.


36 thoughts..:

Mohd Selim Zainal berkata...

kalu ada saman kena cepat2 bayar nie...mana ada orang tak pernah kena saman kan...heheh

pls: Anjurkan segmen harap2 My Rainbow dapat sudi...segmen saya ini.

Kancil 8349 berkata...

seronoknya cuti...kami plak ada pesta kebudayaan

aby berkata...

Anggap la mcm sedekahkan pd DBKL sempena hari wilayah

NASZ berkata...

bestnya dapat cuti hari ini. esok dan lusa sambung cuti lagi kan? hari Sabtu dan Ahad. hehehe.

From,

Nasz

www.mohdnaser.com

Seri Kandi Tanah Jauhar berkata...

saman di JB pun mahal, tapi taklah smpi RM100. Hari tu akak kena saman kat Kuantan, bayar kompaun RM5 jer, hehehe. Terus cepat2 bayar.

Wan Ahmad Izudean berkata...

selamat bercuti :)

kena sama DBKL ok lagi, jangan saman JPJ. hehe

ainnoraini berkata...

Saya kerja...bestnye cuti...

Rai Ourkizuna berkata...

bestnya da cuti hari ni..kami keja lagi..tapi ok la..jalan tak jem sangat kat kesas tadi..harap2 petang nanti pun tak jem..

boleh tahan mahal saman dbkl kan.. aritu husband kena saman mbsa kena rm30 je..tu pun dapat diskaun lagi.. kalau bayar cepat cuma bayar rm9.. hahaha..laju je husband bayar..

Rozita berkata...

kak...nak balik kuantan? meh la dtg rumah...

kena saman parking.. menyampah kan?

♥ Wina ♥ berkata...

saya keje hari nie uhuhuu..

selamat berhujung minggu!

☆♥L@dy @yU♥☆ berkata...

mahainyer saman
nasib baik ader diskaun ngeeee

Daddy Ziyyad berkata...

nasib ada diskaun saman..hihihih

Mimi Azirah berkata...

selamat bercuti..huhuhu

ummiross berkata...

Seronok dapat bercuti dan berkumpul bersama keluarga kan Aziela..

TiranaAduka berkata...

salam sis aziela
Selamat bercuti

Wak Gelas™ berkata...

salam kak, wak nk bagi ole2 bandung ni, sila bg nama & alamat kat emel wak:

wakgelas@yahoo.com

azieazah berkata...

Yup, sempena hari Wilayah, semua saman kompoun DBKL jatuh RM30 saja. Mujur la kan?

Azham Vsvc berkata...

alamak...akak kena saman? kalau student mcm sy kena saman rm100 mcm tu, masaklah! tak makan seminggu heheheh!

Aziela berkata...

@Mohd Selim Zainal Adaaa....ada yang tak pernah kena saman tau. Owh, saya tru masuk blog awak, tapi asyik gagal jer. kenapa ekk?

Aziela berkata...

@Kancil 8349 bercuti dan berpesta..seronoknya.

Aziela berkata...

@aby Sedekah tak ikhlas...huwaaaa!

Aziela berkata...

@NASZ

Seronok juga NasZ. Apa khabar isteri? Dah bersalin?

Aziela berkata...

@Seri Kandi Tanah Jauhar Tu lah bestnya tu kan... DBKL nie memang makan darah betul la rasanya. (Tapi dah memang salah saya pun..hahahaha)

Aziela berkata...

@Wan Ahmad Izudean Uishh! Na'uzubillah!

Aziela berkata...

@ainnoraini Tak rehat pun cuti tu kak...

Aziela berkata...

@Rai Ourkizuna Akak pun x sangka DBKL saman mahal mcm tu.

Aziela berkata...

@Rozita Akak teringin nak gather2 dengan Ita kalau balik Kuantan. E-mail lah kat akak no. fon Ita.
aziela.adam@gmail.com

Aziela berkata...

@♥ Wina ♥ Ikut Selangor yer, Wina?

Aziela berkata...

@☆♥L@dy @yU♥☆ Syukuuur

Aziela berkata...

@Daddy Ziyyad Tak sangka ada diskaun...hehehehehe

Aziela berkata...

@Mimi Azirah Thank you.

Aziela berkata...

@ummiross Yang selalu saya tunggu2 kak.

Aziela berkata...

@TiranaAduka Terima kasih TA.

Aziela berkata...

@Wak Gelas™ Err...dah email, wak.

Aziela berkata...

@azieazah Kompaun pun saya masih rasa mahal berbanding negeri lain. Nak buat mcm mana, kan. Dok KL.

Aziela berkata...

@Azham Vsvc Akak pun rasa berat 100 nak buang ke DBKL.

 

COPYRIGHT AND TEMPLATE DESIGN ALL RIGHT RESERVED BY CIK ROSE CUTE wink