Isnin, 8 Oktober 2012

Owh, Hensemnyerrr....!

Assalamualaikum.....

Hensem dalam terminology hidup kita adalah merujuk kepada species di bawah ini. Hehehehehe.

Tapi yang paling menggoda dan menggugat iman ialah ini.....

-
-
-
-
-
-
-
-
-
-

-
-
-
-
-
-
-
-
-

-
-
-
-
-
-
-


Kawasaki Ninja ZX10R

Everytime di jalan raya, ternampak motor nie, atau di pintas, atau berselisih, memang rasa lemah jiwa dan raga. Owh, terpesona sungguh. Pandangan mata kita bila nampak motor nie ialah dia adalah motor yang membawa watak hero gagah perkasa, penyayang, romantik, protective, bijak, bergaya dan matang. Ishh, teruk betul kita nie kan. Motor jer pun, bukannya hero novel! Hahahaah.

Tapi, itulah perasaan kita dan memang tak boleh deny lah feeling tu.

Adam sampai dah faham dah. Hubby jer yang jealous, hihihihi. Alah, itupun sbb hubby kita tak mahir menunggang motor.. Opss..!

Tapi, kalau tak ada yang kat atas tu, yang bawah nie pun dah mampu menggetarkan jiwa. 




Kawasaki Ninja 250R


Amacam...?

Ok, taste setiap orang tak sama yer....faham, faham.

Kenapa suka motor ekk?

Hmm, kita dah start menunggang motor sejak umur 12 tahun. Maklumlah, dok kampung. Arwah atok yang ajar. Lagipun, senang bila nenek soh shopping kat kedai Ah Wah kat jalan depan sana tu. Cepat jer sampai rumah.

And, sampailah dewasa, angkut adik2, angkut kawan2 bawak gie round tempat menarik kat PD, angkut nenek pergi rewang rumah kenduri dan tukang hantar berkat dan kawan2 nenek balik bila ada kenduri. And semua tu tanpa lesen menunggang yang sah. Ayarkk..!

Anyway, pembesaran hidup kita berkait rapat dengan motor. Tiba2, dapat boipren terakhir (hubbylah), dia tak mahir bawa motor. Bila dah kawen, in fact Adam dah ada masa tu, adalah sekali dapat naik motor dengan hubby. Sekali tu jer lah... Lepas tu, jangankan kata nak membonceng, nak bawa sendiri pun x pernah dapat chance.

Dah meningkat umur nie, (haip, belum tua taww!) mulalah rasa rinduuu sangat dengan motor. Aissh, lambatnya Adam nak dewasa. Tak sabar nak ikut dia merempit.    Ehh?!  Ok, jangan bayangkan. Nanti tak boleh tidur seminggu. Gerenti mimpi ngeri tetiap malam.

Ada sesiapa yang menunggang motor nie..?


Owh, gambar semua dapat kat google. TQ google.


9 thoughts..:

Mrs Velentine berkata...

lah ingatkan apa tadi..motor rupanya

Sari Yusa Ibrahim berkata...

akak tak pandai tunggang motor tapi selalu verangan bawa motor besar, ekeke

:: Mrs.Eady :: berkata...

adik angkat saya bwk motor ni..kaler merah :)

♥ Wina ♥ berkata...

fuiyohh cayalah ;-)

saya nie x pandai langsung bab² motor..yang saya kenal cuma EX5 ahahahah..

Suhami Ahmad berkata...

wah, adam cepat2 besau...nnt bawak mamanya naik sekali pecut kat highway...atok pun teringin nak bonceng moto ni..bonceng yolah..bawak atok x kompiden..bosa

Rai Ourkizuna berkata...

hensemnya kak..dedulu saya suka jugak motor ni..adik ipar saya pun hampir hampir terbeli..tapi saya da trauma sikit sbb pernah eksiden kat jalan sungai besi dulu..hampir2 nak kena langgar ngan bas lepas jatuh kena himpit ngan kereta..tapi still sukaa sangat motor2 hensem camni.. hehehe..

Iffah Afeefah berkata...

takotla

tapi kan tgk org bawak cm smart je

harap y bawak pon smart la

Rahmah Ram Ram berkata...

Owh motor rupanya...sy ingatkan awak nk buat entri spesel pasal "Zidan Adiputra"...sy dh separuh angau membacanya ni..duk feeling aje baca...hikhikhik...parah penangan Acik Lana ni.

Aziela berkata...

Mrs Valentine : yer, motor. Hihihihi

Sari Yusa : Macam best jer berangan kan...

Mrs Eady : Alahai, mesti hensem kan motor tu.

Wina : Motor gak tu, hahahaha

Suhami : Lambek boto nak tunggu dia bosa tu tok

Rai : Jatuh...bas...Sg Besi? Owh, ngerinya dengar..

Iffah : Yang bawak tu jangan tengok, hehehehehhehe

Rahmah : Dlm masa terdekat, Insyaallah..

 

COPYRIGHT AND TEMPLATE DESIGN ALL RIGHT RESERVED BY CIK ROSE CUTE wink