Khamis, 20 September 2012

Macaroni Goreng dengan Crabstick

Assalamualaikum.....

Ishh...susah betul nak adapt dengan dashboard yang baru nie. Rasa sangat tak seronok...

Anyway, sajer nak share macaroni goreng yang kita masak weekend baru lepas nie. Malas nak masak nasi sebab lepas tu dah nak balik PD. Nanti kelam kabut nak mengemas dapur. Masak yang simple jer.

Adam memang suka macaroni. Hubby pula suruh campurkan crabstick. Dia tak nak kerat crabstick tu, dia belah 2 memanjang jer crabstick tu. So, bila dah masuk kuali, jadik bercerai berai la kepingan crabstick tu. Rupa2nya hubby suka betul macam tu. Dah 11 tahun kawen, baru ku tahu. Ishh..dasyat betul kita kan...

Tak sempat nak make-up dish. Keluar dari kuali, masuk mangkuk terus snap jer.
Resipi tak ada apa sangat. Kita just tumbuk bawang merah dan bawang putih, pecahkan cili beberapa biji dan tumiskan. Masukkan crabstick dengan carrot, perasakan dengan garam. Siap.

Adam makan dengan ditaburkan parmesan cheese. Sukahatilah Adam...janji pueh hati.

Bapak dengan anak puas hati lah... bertambah2 makannya..

13 thoughts..:

Mira Adzlia berkata...

bole try nih...

Mira Adzlia berkata...

bole try nih...

:: Mrs.Eady :: berkata...

sedappp sedapp sedapp :)

Sari Yusa Ibrahim berkata...

kalau kita pun pueh hati dapat makan cenggini, hehehe

Mrs Velentine berkata...

wah kak mcm mn nak buat..ajar boleh???lah 11 tahun kawen baru tau skg..hehe

SyUhAdA berkata...

nmpak sedap..ble2 leh try..

Zurina berkata...

nyum3...sedap tu...;)

Iffah Afeefah berkata...

wahh nmpak cm sdp

suke makaroni goreng

Iffah Afeefah berkata...

wahh nmpak cm sdp

suke makaroni goreng

Nur-nba berkata...

Salam.. Wah menu sedap ni..
Dashboard apa kak..? Blogger ke? Nur dah lama bertukar, mula kekok juga.. tapi sekarang dah biasa.. :)

saedah syakir berkata...

boleh try lepas ni... yumm2.. saya follow/join blog awak sekarang.hehehe

saedah syakir berkata...

boleh try hari ni.... yummy2...
saya follow blog awak from now and onward

Ummu Ilham berkata...

salam..
sedapnya macaroni goreng ni..
Boleh try buat weekend nnt..:)

 

COPYRIGHT AND TEMPLATE DESIGN ALL RIGHT RESERVED BY CIK ROSE CUTE wink