Selasa, 18 September 2012

Telur Ayam Seploh...!!

Assalamualaikum.....


Weekend yang baru lepas nie, kita singgah di kedai runcit berdekatan dengan rumah. Niat nak beli telur ayam. Tiba2 Adam menawarkan diri untuk tolong beli. Pesanlah kat dia : Beli telur ayam 10 biji yer... Dia angguk lepas tu masuk kedai.

Bila sampai semula ke kereta, termengah2 dia bawa plastik besar. Eishh, telur 10 biji pun plastik besar ke...?

Masuk jer kereta, Adam dengan excitednya berkata :

Adam : Ma, betul kan Ma? Sembilan lapan.

Kita  :  Eish... apa yang sembilan lapan?

Adam   :  Tak ada 10 Ma, ada sembilan lapan jer?

Kita  :  Apa yang sembilan lapan?

Adam :  RM9.80. Adam mintak telur RM10.00 dia kata satu papan RM9.80 jer.

Kita  :  Astaghfirullah... 10 biji Adam...bukan RM10.00..!!!

Dah, satu papan telur kat rumah. Dahlah dok sorang2. Kat Melaka pun telur sepapan juga. Eishh..minggu nie menu kena ada telurlah jawabnya....




13 thoughts..:

Mrs Velentine berkata...

hahaha....xpe...makan telur lah minggu ni..hehehe...cubit2 nuffnang

Nur-nba berkata...

Salam. Kak Aziela, Nur halalkan.. Nanti Nur sampaikan salam pada kakak. Kak, boleh copy semula resepi tu di blog tak.. tadi ada kesilapan kecil pada resepi. TQ

Dah cuba beritahu ye kak.. :)

pB berkata...

kah kah kah ....

hari hari kena buat telur masak separuh lar cam nie

Rai Ourkizuna berkata...

ahahaha..takpe la kak..jimat beli 1 papan terus..harganya murah sikit..

bak kata p ramlee..cakap biar teghangg...hihihi..

Miss BaNu berkata...

heheheehe lawak laa plak..

Kamalia berkata...

hahaha..adam..adam..
takpela kak,lauk telur pun sodap ..buatla sambal tolo, gulai tolo, tolo dadar..pastu buat kek..hehe

Misz Mieza berkata...

Hakhak! Kelakarla Adam.. Kenduri telur jela nih jawabnya hari2.. Hehe.. =)

Zurina berkata...

hehehe...sengih sorang2 kita baca citer ni...meh cni telur tu!...bole kita buat kek...hehe

Nur-nba berkata...

Kak Aziela.. maaf ye.. Nur lupa 2 bahan.. Nanti akan tengok semula entri resepi ikan kukus tu ye..

Ini linknya..
http://cetusanrasa-nba.blogspot.com/2012/09/resepi-ikan-siakap-stim-resepi-kakak.html

Al-maklumlah bukan blogger masak2.. Resepi pun asyik lupa bahan je.. hehe :)

Sari Yusa Ibrahim berkata...

hahahaha.. memang bertuah anak bujang Ziela..

NzA berkata...

hihihi.....wacana xkesampaian...

C.M.A @ CikMoonAdnan berkata...

hehehehe

menu telur je laa jawabnyer yerkk

Aziela berkata...

Mrs Valentine : Kolesterol meningkatlah nampak gayanya nie...

Nur : Akak dah salin resepi tu. Yang tercicir tu pun dah update. Terima kasih banyak2 yer.

pB : Best juga kan.. Makan dengan roti bakar.

Rai : Ha..tulah. Cakap terang dah rasanya, anak dengar tak terang...hahahahhaha

Miss Banu : Akak sendiri pun tergelak2 bila ingat semula

Kamalia : Pueh nak dibagaikan Lia...hahahahhaha

Miss Mieza : Confirmmm. Pagi nie, nasi goreng telur.

Zurina : Wah, kalau sebelah rumah, pantas jer akak passkan.

Sari Yusa : Bertuah kan..? Hahahhahaha.

NzA : Separuh jalan jer kak...

CMA : Itulah tu...

 

COPYRIGHT AND TEMPLATE DESIGN ALL RIGHT RESERVED BY CIK ROSE CUTE wink