Khamis, 13 September 2012

Masakan Minang di Shah Alam

Assalamualaikum.....

Sebenarnya, dalam bulan Ramadhan yang lalu, kita dengan hubby adalah round Shah Alam malam2. Konon nak cuba cari burger bakar Yazeed. Tapi malangnya, kami tak jumpa. Tak taulah sebab tak meniaga ke, atau kami salah alamat ke, atau pun dah tutup sebab dah jam 11 malam masa tu. Buka puasa pulak, kami hanya makan yang ringan jer sebab plan nak makan berat dengan burger tu.

Since tak ada rezeki, kami pusing2 lah area2 situ. Sampai jumpa Petronas, masuk belakang tu nampak macam meriah dengan macam2 kedai. Tapi mostly dah tutuplah. Dengan kedai Jakel lah, kedai itu ini semuanya banyak. Seksyen 17 ek tempat tu?

Jumpa lah pula kedai Minang nie, kami pun hentam sajalah. Dah lapar kan...

Nama kedainya , Restoran Garuda Baru kalau tak silap. Gambar pun x banyak...


Ikan tenggiri seketul, telur asin sebiji, sambal dan ulam, perut dan daging salai. Rasanya kami bayar lebih dari RM50 untuk semua kat atas tu. Memang rasa agak pricey. Tapi, selera kami tak sesuai dengan masakannya. Namun, tengok pengunjungnya memang tak putus2 walaupun dah menjelang tengah malam. Mungkin ada yang sesuai dengan tekaknya kot...


10 thoughts..:

Lynda Che Lah berkata...

kak aziela..
tu seksyen 7..dekat dgn Uitm kan..klu nak makan yang best2..terutama burger Yazid tu akak kena cr Unisel..belakang Unisel ada kompleks perniagaan Anjung Seksyen 7..Mcm2 ada..Di situlah letaknya Burger Yazid

:: Mrs.Eady :: berkata...

mahal jugak kannn..

Miss Lavender berkata...

itu seksyen 7 kak..dengar khabar restoran agak mahal juga.jika akak ke situ lagi, saya recommend akak ke kedai ayam penyet wong solo..sebelah restoran tu je..

Nur-nba berkata...

Salam.. Kak, hujung minggu ni nanti Nur kongsi resepi ikan kukus tu ye.. Nur balik kg, nanti Nur korek resepi dengan kakak Nur.. Harap bersabar..

pB berkata...

kat situ makannya mahalllllll
dah pernah cuba sekali.
Rasanya itulah kali pertama dan kali terakhir ....

Rahmah Ram Ram berkata...

makan berdua and it cost more than Rm50...erm...mahal jugak tu!!

Aziela berkata...

Lynda : Nanti akak nak try cari lagi dgn hubby. Belakang Unisel ekk?

Mrs Eady : Quite surprise juga lah...

Miss Lavender : Ayam Penyet nie, hubby plak x berkenan. Tp mmg terasa juga lah mahalnya.

Nur-nba : Sabar menanti...


pB : Samalah kita...

NzA berkata...

aduyai tgh tunggu masa utk brbuka nie aziela......meleleh air liur akan...nmpk menyelerakan....

☆♥L@dy @yU♥☆ berkata...

p/s:: kaka actually ai nak private kan my blog start next week...nnt kaka leave email kat my comment box for invitation na

Aziela berkata...

NzA : Nampakkk jer sedap tu kakkk..

Lady Ayu : Ayuuuuuu...akak sudah terlewat..sob..sob... Huhuhuhu...sedihnya... Nanti mcm mana nak baca? aziela.adam@gmail.com

 

COPYRIGHT AND TEMPLATE DESIGN ALL RIGHT RESERVED BY CIK ROSE CUTE wink