Khamis, 20 September 2012

Makan di Kuantan : Coffee House

Assalamualaikum.....


Ha, ini entry last yang tertunggak dari bulan Ramadhan yang lalu.

Masa hubby di hospital Kuantan, ada satu hari tu dia teringin sangat2 nak makan kat luar. Tak berselera dengan lauk hospital. So, lepas dapat sign kebenaran dari doktor, kami keluarlah. Main belasah jer round cari parking. Maklumlah, dah dekat nak raya, maka orang sibuk bershopping malam tu. Last, di area Malay Town yang dekat dengan EC Mall tu, kami masuk jer Coffee House nie. Namanyer Palm Tree Coffee House. Eh, food dia not bad lah... Patut la ramai orang.


Spaghetti yang sedap

Mee Kari yang macam sup tapi power.

East meets West. Nasi Ayam dengan Lamb Grill.

Next time memang boleh repeat. Mee kari dia jer macam lain sikit. Very light. Kalau orang Melayu tengok sah komen kata cair bair. Tapi cair dia macam boleh hirup macam sup, tapi cukup semua perisa. Dia datang sekali dengan sambal extra. Maybe nak suit taste semua bangsa. Siapa nak kick and pedas and pekat, boleh tuang semua sambal dalam mangkuk tu. Untuk hubby memang sesuai sangatlah sebab dia tengah tak berselera.

Tamak kan... Spaghetti tu bungkus sebab tak larat nak makan dah. Puasa, manalah boleh nak masuk banyak2 sangat.

Tapi, memang boleh repeat next time.

5 thoughts..:

Mrs Velentine berkata...

wah menarik makanan ni..nasib dh breakfast

pB berkata...

reseki jangan ditolak

Rai Ourkizuna berkata...

husband saya berkira sungguh pasal kari..so kalau kari cair2 ni dia kurang layan la..hehehe..

Iffah Afeefah berkata...

cm sedap je

Sari Yusa Ibrahim berkata...

Kita pernah makan mee kari yang pekat tapi tak sedap, yang cair tapi sedap.. yang bawah tu... urmmm.. memang nampak sedapnya... burpppppp!!

 

COPYRIGHT AND TEMPLATE DESIGN ALL RIGHT RESERVED BY CIK ROSE CUTE wink