Khamis, 26 Mei 2011

From Macau to Adam

Assalamualaikum.....

Memang dah janji kan....

Hubby belikan Adam skate board. Skate board nie agak susah sikit nak balancekan sebab hanya ada satu tayar depan dan satu tayar belakang. Plus, board bahagian depan dan belakang terpisah dan independently moved.

Adam bukanlah seorang kanak2 yg suka bersukan sangat. Dia hanya obses dengan bola sepak. Every day, balik sekolah terus main bola dengan team dia. Weekend, karate class...itu saja.

So, bila dapat skate board yg susah nie, dia dah malas nak main. First day tu, asyik jatuh jer...so dia mcm trauma. Tp, ptg tu, kita bawak Firdaus balik rumah kita. Bila ptg, kita encourage diorang practice pelan2 kat dalam rumah atas karpet (jahanam karpet mak, dek noonnn). Dapatlah bergerak 2-3 langkah.... Tp bila practice ber dua nie, diorang jadi semangat dan seronok sikit.

Akhirnya, pada hari ke-2 memiliki skate board nie, Adam dah boleh gerak jauh sikit. Dan dia jadi seronok. Mujurlah dia seronok sbb masa dia rasa tak seronok tu, dia dah suruh simpan jadikan perhiasan. Layan gambar dia dgn skate board dia.





Yeyy...dah berjaya....

4 thoughts..:

Rahmah Ram Ram berkata...

Gud job adam.. Kalau praktis harder mungkin boleh mahir.. Kena selalu biasakan diri. Apa pun Tahniah sbb adam dpt skate board baru!

Nora Shahaira berkata...

teringat masa nora main abg punya skate. punyalah gayat..last last duduk dengan tgn mengayuh..rupanya itu teknik untuk org kurg upaya mudah bergerak..serius tak da niat nak menghina ...huhu...

Aziela berkata...

Rahmah : Tq..tq...hehehehhe

Aziela berkata...

Nora : Mana laa kita nak tau kan..janji kita naik, skateboard tu bergerak...

 

COPYRIGHT AND TEMPLATE DESIGN ALL RIGHT RESERVED BY CIK ROSE CUTE wink