Ahad, 22 Mei 2011

Review Filem : Momok...Jangan Panggil Aku!

Assalamualaikum...

Mari review cerita nie pula. Hmm..nak kata review tu tak sangat la...selalunya kita sembang2 jer kan....
7th May 2011, dah janji dengan Adam, nak bawa tgk movie kat Kuantan. Disebabkan dia berjanji lepas tu dia akan concentrate study utk mid year exam dia. Asalnya nak tgk movie Fast & Furious tu (betul ke spelling?), tapi 18sx daa. So, try pujuk dia ganti dgn movie Kungfu Panda 2 nnt. Tak nak dia u all....dia mula la screen list movie..apa yg nak tgk. Last2 dia chose citer nie. Blasah jer la nakk...

Tak pernah terfikir pun nak tgk citer hantu kat wayang sbb kita nie mmg extra penakut. Tapi masuk juga tgk, anak punya pasal. Sepanjang dlm panggung, selubung kepala, muka semua dgn selendang/shawl yg sepatutnya utk selimut..sejuuukk. And, sepanjang masa juga, kita watch movie tu dari celah2 helaian benang yang menutup muka. Seraaammmm....

Kita surprise sbb hantu kat dlm citer nie mmg real. Citer pasal hantu raya, volkswagen kuning without driver kat Karak, warung bunian, pontianak and polong. Diselang seli dgn beberapa lagi kisah misteri dalam perjalanan mereka.

Tak nak citer bebanyak. Teringat jer pun dh seram okey.. Owhhh..seram adalah kerana kita sangat penakut. Tapi setakat Damping Malam, Senjakala semua tu..kita ok lagi. Yg nie, memang seram. Tahniah M.Jamil. Cuma lirik x berapa mantap. Ada sedikit loose dan dengarnya seolah2 menghafal skrip. Sikittt la...x bnyk..

Err...sila tonton dan berikan feedback anda. Takut x???

2 thoughts..:

Dalin berkata...

hoi dah penakut eh skrg. dulu handal aje. aku pun dah penakut. so mekasih je lah, tanak tgk kot.

Suhami Ahmad berkata...

hish, x leh jadik...mau tonton pasni

 

COPYRIGHT AND TEMPLATE DESIGN ALL RIGHT RESERVED BY CIK ROSE CUTE wink