Jumaat, 6 Mei 2011

Petang Sabtu yang lalu....

Selepas breakfast, kelam kabut ke Income Tax office. Hahaha..pandaiii jer soh org lain submit E-Filing cecepat kan...kita sendiri last day baru terhegeh2...heheheh. Bukan apa, hubby nyer EA form dari previous co. tu dpt lewat sbb dia x dpt cuti utk collect kat HR dia. Lagipun, kalau buat sendiri kat rumah, slow sgt2. Kalau pergi buat di pejabat LHDN sendiri, diorang ada siapkan bilik yang sgt bnyk pc dan sgt laju. Bukan itu jer, apa saja yg kita x faham, kita boleh tnya. Sometimes, pegawai2 tu duduk sekali dgn kita dan buat bersama2. Ha...senang kan? Orang pun x berapa ramai..di LHDN Melaka laa..kalau negeri lain, kita x pasti pulak.

Siap Inc Tax tu, dah tgh hari. Sempat lagi menyinggah ke JJ sbb nak beli water heater. Yg ada tu dah export ke Kuantan. Kena beli lain utk rumah Melaka. Breakfast heavy, kenyang lagi, so x lunch. Terus balik rumah and siapkan Adam and Firdaus utk karate class diorang. Tp Adam x tahan sgt. Yer la kan..bangun pukul 3.30 pagi, terus x tidur sampai tgh hari. Dia masuk rumah MIL pun dh mcm zombi dh. Terus tarik bantal and Zzzzzz....

Selesai karate class diorang ptg tu, balik Alor Gajah pula. Packing baju lebih kurang sbb nak terus tidur di Putrajaya, kami bertolak ke Sepang, rumah Abg Ngah lepas Maghrib. Abg Ngah buat kenduri Aqiqah untuk baby baru dia... Adlina Miasara. Sampai2 situ, terus makan. Aduhhh..sedap2 betul MIL Abg Ngah masak. Lepas makan...main2 dgn Miasara... Terkekek2 baby tu gelak. Last2..kita dodoi2 kejap..dia terus lena pula...

Nnt ada masa, Mak Long dtg main dgn Mia lagi ok... Muaaah...cayangg dia bucuk2...heheheh.

2 thoughts..:

SiNLeEn berkata...

Salam terjah dan follow u...~~

Aziela berkata...

SiNLeEn : Tq singgah yer...

 

COPYRIGHT AND TEMPLATE DESIGN ALL RIGHT RESERVED BY CIK ROSE CUTE wink