Selasa, 24 Mei 2011

Jelly Honey Dew


Amacam? Mengancam tak?

Ini projek weekend minggu lepas. Projeklah sangat kan...padahal simple yg amat. Asyik tgk kat blog org lain jer... keinginan utk mencuba tu membuak2. Tak pernah buat pun jelly nie sebenarnya. Masa cuti Wesak tu, sempat la sambar sekotak dua jelly Konyaku nie... Salah satunyer, perisa honey dew. Kaler ijau kan...suka kita.

Sementara hubby mengemas laman rumah, kita cepat2 tenggek periuk. Ikut instruction kat belakang kotak exactly mcm gitu.... lepas tu terus masuk dalam acuan. Eceh...baru inilah nak menerai acuan bentuk kat atas nie...setelah 6 thn membelinya. Sadis kan..?

Masa menghidang, curahkan susu Ideal sikit. Semua yg makan kata sedap. Bersemangat sikit nak buat desert bila ada yg puji. Bawak pergi rumah MIL, parents-in-law pun kata sedap. Mommy kata boleh la buat selalu2. Eheh...naik segan seh. Mana boleh celen mommy masak. Mommy pakar masakan. Apa saja yg disentuh semuanya jadi makanan yg sedap.

Ok...enjoy yer.

2 thoughts..:

Nur Hawa Mohd Zin berkata...

nyummy...belum pernah buat lagi kak jelly honey dew ni...

btw..suka sangt header akak...tenang jerk

Aziela berkata...

buat hawa...jgn x buat...hihihih... header..member akak buatkan...

 

COPYRIGHT AND TEMPLATE DESIGN ALL RIGHT RESERVED BY CIK ROSE CUTE wink