Sabtu, 7 Mei 2011

Saturday Journey : Marriot Putrajaya

Waa..jauh sungguh journey nie kan. Dah blog nie pun namanya journey...kita berkembaralah yer...

Selepas kenduri aqiqah tu, kami bergerak ke Putrajaya. Pagi tadi masa breakfast, dah jumpa customer service untuk club dan booking Marriot untuk utilisekan vaucher discounted rate. Disamping tu, saja bawa Adam jalan2 sikit sebab cuti panjang sket kan. Lagipun esoknya kami nak bergerak ke Lanchang di Karak untuk hadir jemputan kawen kawan hubby.

Check-in kat Marriot dah almost midnite. Dalam jam 11.00 lebih malam la agaknya. Tapi memang sgt mudah. Tak perlu tunggu lama and receptionist tu pun sgt mesra. By the way, nama dia Mr Wilson. A friendly young lad. Nnt pergi sana cari dia yer. Dia sgt fasih ckp Melayu and x selalu kita jumpa hoteliers nak ckp bahasa kebangsaan mcm dia.

Room memang spacious. We all 3 beranak tidur atas katil dia dgn sangat selesa sbb the bed was very large.



Kita x tunggu lama. Nampak katil dan bantal tu sangat mesra melambai2. Yer la kan..dgn tidur lewat mlm semalamnya, dengan bersihkan rumah, uruskan kain baju, program breakfast, jemput hubby dan kenduri aqiqah tu, memang jiwa dah rasa melayang dah. Sebaik letak kepala kat bantal, nak force mata utk teman Adam tgk movie pun dh x terdaya. Terus hanyut dgn nyenyaknyaa....

Pagi esok sedar2 dah subuh dinosour..aduuuhhhh.. Ini kes nyenyak sgt ke, atau penat sgt ke..atau condition bilik yg selesa tu x memungkinkan kami utk sedar diri walaupun alarm merata2 bunyi (agaknya..sbb x dgr).

Terus lah bersiap kami anak beranak. Kemas sikit lebih kurang and turun breakfast. Adam dah buat muka sedih sbb dia nak mandi pool. Tapi takut nnt x sempat sampai ke Lanchang masa pengantin bersanding...so pujuk dia next time jer la mandi pool.

Breakfast was heaven. Something different ompared to other hotels. Some of them were these :


Ok..plate yg kat atas tu, dr atas clockwise yer : Egg Benedict ( sooooo yummy ), fish fillet, mushroom quiche and mushroom saute. Perghh...heaven sungguh. Haippp..pinggan ke-2 tu bukan kita makan sorang yer.... kitorang share. Tapi I did try one fresh juice dia, recommended by the staff. She said it's good and ramai yg suka. A mixture of carrot+celery+ginger. Ha..segar betul. Memang sedap and healthy. The waiters and waitresses pun sgt friendly and profesional.

Lepas makan, hubby kesian tgk Adam buat muka sedih. So, hubby benarkan Adam mandi kat pool for hal an hour. Setengah jam pun jadilah kan. Terpaksa la we all duduk tepi pool dengan siap berpakaian nak gie kenduri kawen. Adam tukar swimming short dia jer. Setengah jam tepat...panggil dia keluar pool and dia kena mandi lagi sekali and tukar baju.

Then, we continued our journey to Lanchang. Lanchang..here we come..!!!

2 thoughts..:

miss afifa berkata...

wow...bilik nmpak selesa...

Aziela berkata...

miss afifa : memang selesa sungguh..... nnt try yer...

 

COPYRIGHT AND TEMPLATE DESIGN ALL RIGHT RESERVED BY CIK ROSE CUTE wink