Rabu, 25 Mei 2011

Souveniers from Macau

Assalamualaikum....

Hubby pergi China last week. Last month pun spent 1 week, this month pun 1 week kat sana. Cuma daerah dan kawasan yang berbeza jer. Friday, pick him up at airport and straight drive to Malacca. My hubby nie sangat suka kalau everytime sampai rumah, keluarkan dan test segala macam barang yg dia bawa balik. Tak kiralah dari mana..shopping complex ke, overseas ke...or even Kg Jawa sekalipun... So, inilah antara barang2 yg dia bawa balik.





Yang atas sekali tu leather handbags. One for me, and one for mommy. Kat sebelah bags tu adalah fridge magnet. Kita mmg suka fridge magnets. Pergi mana2 mesti nak fridge magnets. Next is gambar key holder. Yg dark colour tu pulak, a small waist pouch. Itu untuk FIL. Yg key holder tu utk ayah and mak.

Seterusnya, 3 utas rantai utk handphone. Apa nama benda nie ekk? Terselit kat tgh2 tu ialah key chain dapat free kat CIMB KLIA masa hubby tukar currency. Oh yer...hubby soh pesan kat dalam blog, untuk perhatian semua... Sesiapa yg tukar currency di bank airport, sila minta free gift yer. Sbb free gift memang ada utk semua customer. Cuma kalau kita tak tanya, memang bank pun senyaplah. Nie, org kaunter bank tu yg pesan. Baik kan CIMB?

Gambar last sekali tu ialah helicopter view semua yg dia bawa balik. Yang memutih tu ialah sabun dan segala tok nenek dalam bilik hotel hubby. Dia mmg suka collect. Every day sebelum tidur, dia akan simpan semua benda2 tu dalam beg. Err...mommy kata kurang senonoh. Tapi hubby kata, satu hari fees adalah inclusive brg2 tu semua...so dah tentu itu memang hak guest la.

Brg utk Adam? Aderr.... dia mana boleh lupakan anak tunggal dia. Nnt la next entry.

6 thoughts..:

Nur Hawa Mohd Zin berkata...

wah....bestnye dapat cenderahati :)

Rahmah Ram Ram berkata...

wah..seronoknya dapat present dari jauh..imported terbang dari Macau..ni mommy awak sure hepi nyer dapat henbeg..

Suhami Ahmad berkata...

ini bulih buek giveaway ni kak...ala-ala saguhati dari obersea...

Aziela berkata...

Hawa : Best juga..paling seronok..fridge magnet tu la..hehehhehe.

Aziela berkata...

Rahmah : Mommy hepi... saya hepi.. Adam lagiii hepi..hehehehe

Aziela berkata...

Suhami : Lamooo dah teringin nak buek GA nie tok. Tp takut x do yg bokonan nak join. Buek malu akak yo kang... sogan eyh... Ado laie tu... FM la, voucher la..key chain la... Nnt la.. kok sonang sok2..buek warm up dulu

 

COPYRIGHT AND TEMPLATE DESIGN ALL RIGHT RESERVED BY CIK ROSE CUTE wink