Selasa, 20 September 2011

Kisah Kemalangan : Lebuhraya Seremban - Port Dickson

Assalamualaikum.....


Baca dalam blog Lulu tadi berkenaan ini di sini.

Berita nie dikeluarkan pada hari Jumaat di blog Lulu. Tapi kejadian nie, berlaku pada hari Rabu malam.

Kebetulan kita balik ke PD malam tu sebab nak ambil Adam bawa ke KL. Masa kita lalu dah pukul 8.30 malam. Dah ramai yang ada. Petugas PLUS dan polis peronda pun dah ada untuk menjaga traffic. Dan masa kita lalu, mayat mangsa masih belum ditutup lagi. Kita pandang sekali imbas jer sebab gelap dan hujan renyai2 juga.

Kita nampak mangsa dan terlangkup di atas jalan raya. Motor tak nampak. Kenderaan yang terlibat pun x ada. Mengenai kaki dan tangannya yang hancur, kita tak pasti. Apa yang pasti, pakaian dia semua dah hancur di badan. Mangsa dah hampir berbogel. Mungkin dah 85% koyak rabak pakaiannya. Dan betul pun jangkaan kita yang mangsa ialah seorang lelaki berbangsa Cina. Kemalangan betul2 beberapa meter sebelum exit ke Lukut iaitu kawasan rumah mangsa.

Allah...asyik terserempak kemalangan jer kita nie. Nampaknya kena mandi bunga bawah jambatan nie...hehehehe....

6 thoughts..:

Azham Vosovic berkata...

minta jauh la akak kan?

Nora Shahaira berkata...

wagh...menggerunkanlah kemalangan2 yang akak tempuhi..berhati2 di jalan raya ya kak

Aziela berkata...

Azham : Itula tu... Sentiasa berdoa supaya perjalanan kita semua selamat kan..

Aziela berkata...

Nora : Banyak sangat travel, mcm2 peristiwa yang akak jumpa...

Suhami Ahmad berkata...

wah, tu bahaya tu kak...atok tak ponah laie terserompak ngan mangsa kemalangan...ngeriiii

Aziela berkata...

Suhami : Ko kalau ngeri..bebanyak sket doa tok.. Masalah eh, akak nie doa gak..tp ujian tu tetapplah ada..

 

COPYRIGHT AND TEMPLATE DESIGN ALL RIGHT RESERVED BY CIK ROSE CUTE wink