Isnin, 12 September 2011

Hubby's Trip to Macao

Assalamualaikum.....

Sajer kita nak share about hubby's bussiness trip to Macao a few months ago. Dia tak tinggal di hotel ni, tapi dia ambil gambar jer kat sini sebab dia kata semua tourist ada datang sini untuk sight seeing. Nama hotel tu,
The Venetian Macao Resort Hotel .

Yang menariknya, kat dalam hotel nie sendiri ada sungai buatan di tingkat 2 hotel. Di sungai ni pula, kita boleh membeli tiket untuk menaiki gondola seperti di Paris tu dan bersiar2 dalam hotel.

Mari tengok gambarlah yer...

Ini sungainya. Macam lukisan kan? Tapi real nie tau. Sepanjang tebing sungai nie ialah shopping lot dalam hotel tu.


Tukang kayuh gondola tu sedang menyanyi2 untuk menarik perhatian pengunjung.

Sila perhatikan kepulan2 awan yang indah di langit yang biru tu. Opsss..teeettt.!! Itu bukan langit! Itu adalah bumbung hotel tu, tapi dilukis seolah2 langit.




Ini adalah main entrance ke lobi hotel tu.


Bas percuma yang membawa pengunjung hotel ke mana2 saja tempat di dalam daerah Macao.




Jeles betul dengan hubby kita. Tapi selain daripada itu, Macao adalah satu bandar yang sama dengan mana2 bandar maju lain. Kalau ada rezeki lebih, bolehlah bercuti disini yer..hehehhehe...

4 thoughts..:

Rahmah Ram Ram berkata...

Bestnyer macam nk pegi jugak tp ongkosh dadek. . . Huhuhu. . .

Nur Hawa Mohd Zin berkata...

wah hantar gambar je lah ni ye kak..heheh..macam kat The Mines :)

Aziela berkata...

Rahmah : tu la tu... dapat tgk gambar jer..

Aziela berkata...

Hawa : Gambar jer lah Wa...hehehehe. Lebih kurang la mcm The Mines. Tp Mines tu sg betul..ini dia buat sungai atas lantai kat tkt 2.

 

COPYRIGHT AND TEMPLATE DESIGN ALL RIGHT RESERVED BY CIK ROSE CUTE wink