Khamis, 29 September 2011

Iftar di Melaka

Assalamualaikum.....

Ha...kita nak buat pengakuan. Ini adalah entry tertunggak..tertunggak..tertunggak.. (sila baca dengan nada bergema). Iftar family dengan in laws di Melaka. Dah habis puasa, dah habis raya dah pun, baru nak share pictures kat sini.

This year, FIL kita tak berapa berselera dengan lauk berempah2 masa bulan puasa. Perut dia agak sensitive. So, kebetulan ada Japanese buffet di EQ Melaka. Kita book 2 days earlier. Luckily dapat private room. BIL dengan family dia x dapat join. Sedey..kalau x, sure meriah.

Meh tengok gambar.

Adam sajer jer thumbdown. Padahal dia yang paling happy sekali. Favourite dialah katakan...


Alahai..senget la pulak gambar nie. Pandai2 la sengetkan kepala yer.. Sorry, x sempat nak edit dah. By the way, pinggan Firdaus nie.


Nephew Firdaus and Mak Su nya, my SIL. Uikss..saper punya pinggan sampai penuh meja tu?


Teppanyaki, sashimi dan air coke untuk berbuka puasa.. Aihh..berperang la dalam perut nnt.



Ini plate kita. Senget juga... Yaki udon dengan yasai tempura. Eh..betul ekk?




Kuih doremon..kuih doremon. Dora yaki kot nama dia. Ada inti peanuts, red beans, jagung, kaya...yumm

Ha..kan dah kata.. Dia yang paling happy sekali...

Kami datang awal sbb konon takut traffic jam. Sekali clear. Dah awal nie, diorang nie non-stop amik food.. Sebab malas nak duduk bangun lagi. Maklumlah..duduk bersila... Dah kenyang..siap bergolek2 la bebudak nie atas lantai.

Haihh..bila lagi nak makan cenggini kan...

6 thoughts..:

msredcheesecake berkata...

byknye makanan... drool.... lapar la...

Azham Vosovic berkata...

huhuhu, sedapnya makanan Jepun....skrg sy pon da suka makan...

Suhami Ahmad berkata...

Aiyooo, nampak macam sidap...mahal x nak masuk?

Aziela berkata...

msredcheesecake : nampak jer pinggan banyak, tapi each plate 2-3 ketul kecik jer..hihihihi

Aziela berkata...

Azham : Yeayy..!! Welcome to the club!

Aziela berkata...

Suhami : Sodapp tok... Harga standard biasa buffet Ramadhan....

 

COPYRIGHT AND TEMPLATE DESIGN ALL RIGHT RESERVED BY CIK ROSE CUTE wink