Selasa, 29 November 2011

Sangat Mengantukk.. ZZZzzzzz....!

Assalamualaikum.....

Rasa macam nak bercerita tentang banyak perkara hari ini, namun kelopak mata nie, seolah ada magnet berkuasa tinggi sedang tarik menarik. Yang atas tarik bawah, yang bawah tarik atas....

Rasanya jadual sejak mid week minggu lepas sampai hari nie memang sangat padat. Secara ringkasnya...


Rabu : Singgah Alamanda lepas kerja untuk beli ticket Breaking Dawn dan terus balik PD

Khamis : Pagi bawa Adam ke opis. Lepas kerja ke Alamanda dan terus menghabiskan masa dengan Adam. Tiba di rumah dah midnite.

Jumaat : Bangun seawal jam 5.30 pagi untuk bersiap ke pejabat. Harus tiba awal kerana beberapa perkara. Selesai kerja, bergegas ke Kuantan.

Sabtu :
- Bertolak balik ke Melaka seawal jam 12.30 pagi. Tgh malam sebenarnya. Tapi hubby drive sbb kereta kita ditinggalkan di Kuantan.
- Tapi, menjelang 1.30 pagi, kita dan hubby dah terlalu penat dan perlukan rehat sbb hubby pun dah terlelap sambil memandu. Kami berhenti di Petronas Chini dan tidur dalam kereta hingga jam 5.00 pagi.
- Teruskan perjalan ke Melaka. Tiba di Melaka, bawa Mommy and everybody breakfast di Windmill.
- 11.00 pagi, hantar mommy balik dan straight ke klinik panel untuk reference letter hubby ke specialist.
- 12.00 tgh hari ada di klinik pakar Hospital Pantai Ayer Keroh.
- 2.00 ptg, pulang ke rumah mommy dan lunch. Hubby dah tertidur lepas tu sebab terlalu penat. Kita belum boleh tidur lagi.
- 3.00 pm hantar boys ke karate class. Balik dari sending them, spent time dgn mommy story mory and etc.
- 4.30 ptg nak pick-up boys from karate class. On the way, tayar kereta belah depan pecah. Call hubby soh dtg ke workshop terus. Dgn tayar yg pecah, jalan juga slow2 pick-up boys and straight away to worskshop. Luckily rim belum bengkok, cuma tayar dah rabak habis.
- 6.30 pm selesai urusan workshop, dan balik rumah mommy.
- Lepas maghrib, bawa mommy and Ba and semua org dinner di kedai favourite Ba di Alor Gajah. BIL dan SIL pun dtg dr Seremban and join the dinner.
- Tiba di rumah dah pukul 11.00 malam. Kita terus tak sedarkan diri bila kepala cecah ke bantal.

Ahad :
- Bangun pagi terus masak breakfast, siapkan laundry yang sangat banyak, sapu rumah dari atas ke bawah, cuci toilets, etc.
- Hubby jadi 'mandor' pada brother yang dia panggil utk tolong potongkan rumput rumah.
- Tgh hari, after Zohor, pergi rumah mommy, tp mommy x ada rumah. Teruskan perjalanan ke Seremban utk dinner family sempena Birthday mak. On the way, singgah di Lubuk China untuk tengok orang fishing.
- Sampai di Seremban, ngam2 15 minutes sebelum pukul 6.00 as scheduled. Dinner dan semuanya bergerak balik ke PD.
- Lepas Isya', semua adik beradik dan children dan biras pergi PD Getaway di Telok Kemang untuk karaoke session.
- First time ever karaoke dgn siblings and the spouses and the children. Super happy... Merrier dengan kehadiran cousin. One big room for one big family group.
- Pulang dari karaoke, pukul 1.30 pagi.

Isnin :
- Lepas Subuh, dah tolong mak buat breakfast di dapur. Lepas breakfast, gerak balik ke Melaka. On the way, hubby singgah nursery dan bei banyak peralatan gardening. Hubby dah tergoda dengan sepasu pkok bunga yang sangat mahal. So, beli juga.
- Lepas Zohor, hubby membela gardennya dan selesaikan gardening sessionnya. Kita x mampu dah, so terus ZZzzzz....
- Lepas Asar, packing barang hubby untuk ke China dan kemas rumah lagi.
- Lepas Maghrib, ke rumah Mommy utk dinner, dan straight away ke Hospital Seremban dgn mommy untuk visit SIL yang baru lepas bersalin. Puas kelentong security utk masuk juga. Dapat juga tengok baby yg tembam.
- Midnite, sampai rumah semula lepas dropkan mommy di rumah.

Selasa (Today) :
- Bangun jam 4.00 pagi. Bersiap utk ke kerja dan prepare peralatan hubby utk ke China.
- 5.00 pagi gerak dari rumah. Subuh, dah ada di KLIA. Lepas check-in dan sebagainya, breakfast dan hantar hubby berlepas.
- 8.00 cari kereta setengah jam sbb lupa park di mana. Rupa2nya salah blok. Straight drive ke opis.

Now :
- I wish I'm at home alone with my bed and pillow.....

5 thoughts..:

Mizfantagiro berkata...

wahhh penuh jadual ek..hihihi

Rahmah Ram Ram berkata...

PENATNYERRR!!!

Suhami Ahmad berkata...

omaigot....spechhless...

Aziela berkata...

Mizfantagiro, Rahmah, Suhami : Memang penuh dan memenatkan...

Azham Vosovic berkata...

fuh...dah macam Kim Kardashian...

terbang ke sana ke mari hehehe

 

COPYRIGHT AND TEMPLATE DESIGN ALL RIGHT RESERVED BY CIK ROSE CUTE wink