Sabtu, 26 November 2011

Aku Bukan Tomboy : Review

Assalamualaikum.....

Dah pergi tengok cerita nie. Dengan Adam juga sebab hubby ada kerja di opis. Sementara tunggu, kami rempit ke ECM jap. Mula2 asalnya nak tengok Puss in Boots. Tak tahu la pulak dia release lambat lagi. Cheh.... Last2 tengok cerita nielah. Sokong filem tempatan.

Dah jangka yang bahasa digunakan tidak bagus langsung untuk kanak2. Tapi x adalah ralat sangat sebab cerita nie basically targetnya bukan kanak2 mcm Alamak! Toyol tu. Jadi, pandai2lah mentapiskan semua untuk Adam.

Lawak kasar. Ok..not bad. Cuma, ada banyak review kata Syamsul Yusof tu x sesuai berlakon jadi nerd, tapi bagi pendapat kita, ok jer. Ada ala2 Rosyam Nor dalam Maria Mariana 2 tu. Lawak tapi ada cair jugaklah. Betterlah daripada jiwang kasar manja si Shaheizy Sam tu. Tapi mmg kelakar sgt cara SS bawa watak jiwang tu...hehehhehe.

Kalau sesiapa yg dating, tahap2 boring tu...bolehlah juga nak tengok. (Jahatnya kita... x sokong filem tempatan)

6 thoughts..:

Azham Vosovic berkata...

oh ....

baru je nk tgk Puss in Boot...

tapi tu pon orang ckp filemnya x best...

gadisBunga berkata...

bukan tak sokong kak, tapi kite kene pilih yang terbaik je untuk halwa minda. betul tak?

NzA berkata...

kalau menonton dgn ibu bapa xpelah, sekurg2nya kita boleh trgkan pd anak2 bahasa2 yg xelok tu ttp kalau menonton dgn kwn2 mmg menyedihkan la....

Aziela berkata...

Azham : A'ah la...ramai kata Happy Feet lagi best ekkk

Aziela berkata...

GB : Betul...betul.... Nak sokong pun kena berpadanan..kalau x, nyesal mcm akak...

Aziela berkata...

NzA : Betul...kena 'racun' mereka dgn aspek negatif risiko penggunaan bahasa tu bersungguh2.

 

COPYRIGHT AND TEMPLATE DESIGN ALL RIGHT RESERVED BY CIK ROSE CUTE wink