Sabtu, 19 November 2011

Percutian di Port Dickson. Er, kampung halaman sendiri (Final)

Assalamualaikum.....

Amaran! Entry ini tidak bergambar.

So, 3rd day tu, pagi2 kami dah bangun. Tp kita tgk hubby tak ada kat apt. Kat balkoni pun takder. Dgn terpisat2 tu, jenguk ke luar, rupanya dia ada kat balkoni luar. Teropong laut dari sudut lain. Kita pun pergi sapa dia. Dgn baju tidur, dgn terpisat2 baru bangun tu. Lepas tu nak masuk apt semula utk mandi dan siap2, tiba2 nampak Adam keluar. Dia pula bangun cari kami. Masa tu agak2 gelap la. 7 pagi lebih kurang. So kita soh dia masuk semula, dan mandi. Nak breakfast. Tapi dia dgn muka pucat ckp : MAMA, PINTU TERKUNCI DARI DALAM...!

APA..???!!!

Aduihhh....puaslah kami godek, tapi x boleh buka juga. Dahlah office apt buka lewat, dlm pukul 9 lebih kot. Eiii...nyampah betul terkunci kat luar. Kita x boleh pergi mana2 sbb pakai bj tidur, dgn x pakai tudungnya...adoiiiii..... Duduklah kat balkoni tunggu opis buka.

Tp hubby dgn Adam selamber jer tinggalkan kita. Diorang lambai2 kita, sbb diorang nak gie mandi manda kat pool.

Bila nampak jer staff management dia dtg, kelam kabut kita minta kunci. Cheiis...pengalaman betul lah!.

So, kita turutkan hubby dgn Adam ke pool. Dh siap bwk beg isi tuala dgn baju salin diorang. Wah, sedap betul 2 beranak tu conquer kolam tu sbb x ada org langsung dah.

Lepas mandi, terus siap, kami gerak ke Seremban sebab hubby ada urusan bank. Dah selesai, apa lagi...nak gie makan lah. Dh alang2 ada di Seremban, lepak di JJ. Lepas makan, Adam nk tgk wayang. Tu lah yg tengok Real Steel kat situ. Sempat karaoke lagi kat sebelah wayang tu 1/2 jam. Tp hubby nyer choice lagu x bnyk kat situ, so dia x seronok.

Mlm, kami pulang ke apt dan tidur.

Esoknya, sebelum check-out, kita pula yg mandi kolam dgn Adam sbb hubby nak enjoy the last moment. Best sbb dgn kita, Adam boleh berenang kat kolam dewasa. 5 kaki jer dalamnya. Tapi serius, kita impress dgn anak sendiri. He really can swim. WITHOUT pelampung or anybody. Dr hujung sini ke hujung sana. Floating macam di laut. And dia x pernah belajar swimming secara formal..

Anyway...selesailah segalanyaa...

Petang tu balik Kuantan....

So, siapa kata kg halaman tak menarik? Pasti ada tarikan di mana2. Siapa lagi nak promot kalau bukan anda sendiri... Cuti-cuti Malaaayssiiiaaaa...

0 thoughts..:

 

COPYRIGHT AND TEMPLATE DESIGN ALL RIGHT RESERVED BY CIK ROSE CUTE wink