Rabu, 2 Mei 2012

Makan di Melaka : Kari Kepala Ikan, Bukit Katil

Assalamualaikum.

Entry ini adalah rentetan daripada entry Papa-Ntique mengenai kesedapan lauk pauk di kedai nie. Terpengaruh dengan entry Papa, kita pun ajak hubby makan disitu. Walaupun kami orang Melaka, tapi memang tak pernah sampai ke kedai nie..

Kebetulan kami sampai awal, so deretan lauk pauk memang banyak dan fresh lagi. Meh tengok gambar dulu yer..

 


Antara pilihan lauk pauk yang terhidang.

Lagi deretan lauk pauk.


Belum berusik lagi tau...



Inilah dia kari kepala ikannya...


So, review kita. Kari kepala ikan tu, lain daripada kari di restoran mamak. Karinya adalah versi Melayu. Macam mana nak cakap yer. Kalau mama tu, kari dia pekat dengan rempah ratus kan. Yang ini, light sikit. Ada campur bahan2 lain mcm biasa, cili kering, air asam. Setuju dengan Papa, yang tak bestnya, kepala seketul nie, bukanlah seketul. Ianya hanyalah sebelah saja. First time jumpa macam gini.

Kami makan 2 orang. Nasi putih dengan lauk sampingan 2 jenis, serta kepala ikan nie, kami membayar sebanyak RM54.00. Hmm..agak sedikit pricey.

Anyway, mungkin x berapa sesuai dengan selera kami. Not going to repeat here. Tapi, terima kasih banyak2 pada Papa....

1 thoughts..:

Rai berkata...

tadi ada jugak baca blogger pegi makan kari kepala ikan ni.. memang femes eh..saya tak berapa sangat kari kepala ikan..tapi kalau masak asam pedas memang mengancam..adeh..terliur..

 

COPYRIGHT AND TEMPLATE DESIGN ALL RIGHT RESERVED BY CIK ROSE CUTE wink