Ahad, 20 Mei 2012

Makan di KL : Restoran Murni Bukit Jalil

Assalamualaikum.....

 A couple of weeks ago, kita and a few friends stay back di opis sebab tuntutan kerja. After Maghrib, diorang ajak kita pergi dinner... So, followlah.. Diorang cuba cari Restoran Murni yang ada di Bukit Jalil... Jumpa dengan senangnya. Few years back kita pernah makan di Murni di SS2 PJ. Tapi bila nak pergi lagi, dah x ingat jalan. So, bila tahu dah ada cawangan baru buka di Bkt Jalil, rasa seronok sangat.

Week after that, hubby datang KL, tidur KL sebelum bergerak ke Kuantan esok paginya. So, kita bawaklah hubby makan kat sini... Ada berbagai2 menu. Western dan Asian... Air pula ada yang pilihan yang banyakkk dengan nama-nama yg menarik...

Untuk dinner tu, hubby ordered 3 dishes walaupun kami 2 org jer. Katanya nak rasa and kebetulan dia puasa siang tu. Laparlah kan...


Meh tgk pictures...

cawangan kedai tu baru, tp menu lama. Confirm import dari kedai lama...


Menu 1 : Meatball Bolognese Spaghetti


Menu 2 : Seafood Arabiatta Spaghetti


Menu 3 : Mixed grill...


He doesn't like that seafood spaghetti...


Our drinks : Pink Panther & Summerset



Ada banyak menu pilihan. Last time masa dengan officemates, kita order Udon. Giler marvellous... yummy. This time dengan hubby, hubby prefer bolognese and dia kata yang seafood x sedap. Terbalik dgn kita, kita sangat suka spaghetti seafood sebab yg bolognese tu giler pekat and masam gravy dia. Tapi kami seia sekata dengan mix grill tu. Windmill Melaka punya mix grill much more tastier...

Friday lepas, kita dtg lagi with the girls in my office. 1st time datang lunch... Konon nak try. Selain food yg ada dalam menu, ada juga nasi campur dengan pilihan lauk yg not bad menariknya...

So, sebagai salah satu escape place, Murni ni bolehlah stay in the list....

Oh yer...parking agak senang juga di sini...



2 thoughts..:

Cik Bambam berkata...

ni kedai murni discovery tuh ker kak oi? ari tuh ada nak cari.. tp x tau alamat! dgr citer western dia sedap.. ehhehe.. cer bg add kat kita nie..heheh

deqlis berkata...

kedai nie dekat ngan rumah saya...
malam nie baru pas dinner kat situ..mcm mls nk kuar jauh2x..Murni shj :-)

 

COPYRIGHT AND TEMPLATE DESIGN ALL RIGHT RESERVED BY CIK ROSE CUTE wink