Selasa, 8 Mei 2012

Keretaku Ingin Bermanja

Assalamualaikum.....

Kita dengan hubby nie, seperti pembaca blog sedia maklum, memang heavy traveller. Asyik ke sana sini sinun...merata2. Kalau tak kerana tuntutan kerja, kami tetap akan travel jauh sebab holiday. Memang penat. Kalau dah manusia pun penat, si pembawa kami lagiilah penat. Kereta kami berdua, bergilir2 minta perhatian.

Kereta kita bersedih nak kena servis, kereta hubby pula dah meraung sampai overheating. Bila dah pujuk yang meraung, baru nak layan si penyedih. Elok dah berhenti menangis yang bersedih, pagi nie kereta hubby pula nak merajuk. Aishhh...nasiblah 'doktor' kereta kami di Melaka tu dah siapkan bekalan.

So, kalau travel jauh2 macam nie, walaupun nampak seolah2 habuan nya besar, tapi bila bila diperhalusi, kos yang keluar pun sangat tinggi. Maintenance kereta kami agak tinggi tambahan lagi kereta kami berdua adalah kategori continental car. Memang seblum beli dah tahu akan tersiksa dengan kos maintenance, tapi memikirkan keselesaan perjalanan jauh dan untuk menjaga kesihatan kami, terpaksa juga kami redahkan....

So, dari mata kasar, besar periuk, besarlah keraknya. Tapi masalah kami, bukan setakat kerak besar, tebal pulak tu. Hahhaa.... Cuma, bila dikira tolak campur bahagi darab, kami tetap bersyukur kerana kami suami isteri telah mencapai target kami dalam usia 30an, iaitu lebih awal dari kebanyakan orang. Betullah kata orang-orang bijak pandai.... Bersusah-susah dahulu, bersenang-senang kemudian. Sekarang ini adalah tempoh bersusah-susah untuk mencapai matlamat bersenang-senang di hari tua... INSYAALLAH...

Anda semua bagaimana?

Apa target jangka masa panjang anda? Dah bermulakah atau belum...?

4 thoughts..:

☆*♥L@dy @yU♥*☆ berkata...

khen x der keta susah nak travel kt mesia ni....kat sini x der keta no hal sebab system train yg sangat bagus even kampung hulu mana pun train ada so no hal.

Aziela berkata...

Lady Ayu : Itulah Malaysia nie....

Azham Vsvc berkata...

continental car? wah...baru paham maksud terms tu hehehe

Aziela berkata...

Azham : Baru faham tu maksudnya apa? Err, sebelum nie tak eh..?

 

COPYRIGHT AND TEMPLATE DESIGN ALL RIGHT RESERVED BY CIK ROSE CUTE wink