Isnin, 14 Mei 2012

Korean Drama : The Princess Hours (Goong)

Assalamualaikum.....

Ada tak sesiapa pernah tengok cerita nie...?

Cerita nie ditayangkan di Malaysia many years ago. Tak taulah kenapa, kita obsess giler dengan cerita nie. Macam novel Melayu pun ada. Percintaan selepas kawen. Bukan sebarangan, kawen dengan putera raja tau...

Tgk gambar cilok dari gugel dulu lah yer....


Hero and heroin



Barisan pelakon utama

Putera raja yang cool, ego, dan issh..comel!

Yul, Cousin putera yg sepatutnya jadi putera mahkota, rebut princess setengah mati sbb in love giler..

Putera ngorat princess after kawen...

Confess mcm nie kan senangg... 2nd last episode..

Kita punyalah suka sangat2 dengan cerita nie, sampai beli dia nyer DVD original tau. Memang berbaloi sangat. Agak2 rasa perlukan dos romantik sikit, tengoklah balik movie nie.... hehehehhehe.

Cerita dia lebih kurang macam nie.

Perjanjian antara Maharaja dulu dengan atuk heroin ialah jodohkan si heroin dengan putera mahkota. Masa tu, putera mahkota ialah Yul(ke Lv ke, entah apa ntah nama betul dia, x reti nak sebut). Tapi bila bapak si Yul ni passed away sbb accident, maka tempat Yul digantikan dengan Shin, si hero cerita. So, dikahwinkanlah Shin dengan Caijing si heroin nie.

Bestnya, diorang nie bersekolah lagi, dan mereka belajar dalam sekolah yang sama. Darjat yg sangat berbeza, sangat menyusahkan untuk mereka menyesuaikan diri.

banyak konflik yg berlaku. Konflik keluarga, kawan2, girlfriend Shin, kerajaan dan negara. Sampailah bila Yul muncul, dia pulak really fall in love dengan Caijing. Dia sangat kecewa sbb sepatutnya dia yg kawen dgn Caijing, tapi dia dah melepas. Tapi dia tetap cuba rebut cinta Caijing walaupun Caijing sebenarnya dah mula sayangkan Shin, suami dia.Masalah besar yang timbul dalam hubungan diorang ialah KOMUNIKASI. Masing2 tak nak mengaku, maka mulalah salah faham di merata-rata tempat dan aspek. Penat betul nak tunggu diorang confess! Last2, si isteriii juga yang confess. Suami yang putera mahkota nie, tetap dengan ego dia.... Bila bini dah confess, baru terhegeh2 nak nangis sebab semuanya dah terlambat. Terlambat kenapa? Aiseh..kena tengok sendirilah yer...

Cerita dia memang sweet sangat. Masa di tayangkan di tv, kita sampai tumbuk2 bantal geram dengan diorang. Tapi bila dah tahu ending, jadi relax. Yang pelik, kita tak jemu2 tengok cerita nie... Sesiapa yg layan cerita romantik, bolehlah cuba menonton yer....


8 thoughts..:

☆*♥L@dy @yU♥*☆ berkata...

ai suker gakkkk
4 kali repeat tgk citer ni
cute sgt
secocok theyols ni ngeee
in real life dulu theyols berchenta taw...then break dah since si hero masuk army

Tanpa Nama berkata...

Salam..

bayak kali tgk pun still x jemu.
bukan ke hero cite nie kena tgkap sbb dadah..kalo x silap la.

Rahmah Ram Ram berkata...

baca sinopsis aje macam best inikan pula org yang menonton cerita tu....mesti angau hehehehhe...

Masha Meisters berkata...

Masha memg layan sgt citer ni...beli DVD,tengok 5,6 x...
pas2 kuar lg kat tv,tengok lg sampai lebam..haaha

Hanamiko Sakura berkata...

first time tengok citer ni.. terus minat k-drama gila2x hahaha!

kalau tak dapat tengok.. sanggup mengamuk.. ><

citer ni pun ada versi indon kan..

benci bilang cinta tajuknya ^_^

Ai no monogatari berkata...

Cerita ALI BABA lagi sodap ehh

☆*♥L@dy @yU♥*☆ berkata...

akak ai duduk kt negeri tochigi dearah oyama....hanis plak kat negeri iwate dearah sendai...jauh sbb negeri hanis dah dekat ngan nihonkai or laut jepun tue!

Aziela berkata...

Lady Ayu : Ohh...betul2 bercinta rupernyer..patutlah sweet sangat.

Anon : Ekk..? Ishh, akak nie ketinggalan sungguh

Rahmah : Harusss verangan2...hehehhehe

Masha : best kann...

Hanamiko Sakura : Feel sama tak..?

Ai No Monogatari : Ahok des..!

Lady Ayu : Oookk..baruuu faham sikit..hehehehehe

 

COPYRIGHT AND TEMPLATE DESIGN ALL RIGHT RESERVED BY CIK ROSE CUTE wink