Khamis, 17 Mei 2012

Makan di KL : Burger Sedap di Salak

Assalamualaikum.....

Kita ada seorang rakan pejabat yang sangat rajin dan gigih dalam mencari rezeki. Beliau bekerja di jabatan Akaun di siang hari dan malamnya pula berniaga burger. Gerai burger beliau terletak di Taman Salak Jaya, depan sebuah kedai runcit yang juga milik beliau.
Meh tengok gerai burger beliau....

Nama kedai : PAKSOP BURGER

Antara menunya. Maaflah blurr sebab ada gangguan mlm tu.

Lagi menu....

Sayur yang dijadikan vegies salad yg sangat sedap


Daging burger yg sedang di masak


Sedang memproses (memasak) burger..


Baiklah. Burgernya bukanlah special seperti burger bakar yang sedang merebak2 meletop femes sekarang nie. Hanyalah burger biasa yang kita sering nampak di road sides jer. TAPI.....

Burger nya di masak dengan perfect. Tidak terlalu garing, tidak kering dan tidak undercooked. Tidak hanyir malahan sangat moist tapi garing. Sangat satisfying. A few months ago, beliau dikurniakan cahaya mata pertama, dan dia belanja satu opis kami dengan burger beliau. Marvellous...! Tapi kalau nak rasa betul2 nikmat kena pegi kedai dia, beli di situ dan makan segera masa tengah panas2. Anak kita bertahun2 mengidam burger nie. Sampaikan kalau sempat beli sebelum balik PD, kita singgah tapau bawa ke Port Dickson. Mcm lah PD x der org jual burger kan... Tapi burger Usop memang lain dari yg lain. Sos nya pun lainlah..sedapp...

Kita memang nak promot gerai dia. Bukan sebab kita dapat komisen atau sebab dia suruh, tapi sebab kita nak share pengalaman kita makan burger yang sedap dengan u all semua. Sama macam entri2 makanan kita yg lain dalam blog nie...

So, sesiapa yg kebetulan lalu Tmn Salak Jaya nie, bolehlah singgah yer. Oh yer, entrance masuknya di Highway Besraya, dari arah KL menghala ke Sg Besi..


1 thoughts..:

Rahmah Ram Ram berkata...

BURGER SATU!!...sedap nya nampak haru singgah ke kedai usop lepas ni...memacam menu berger ada...sila sila :))

 

COPYRIGHT AND TEMPLATE DESIGN ALL RIGHT RESERVED BY CIK ROSE CUTE wink