Jumaat, 18 Mei 2012

Bakso

Assalamualaikum.....



Susah betul nak cari mee bakso yang sedap kat sini kan. Kalau kat Chow Kit tu mungkin adalah kot....

Yang kat atas tu kita makan di salah sebuah kedai tom yam di Masjid Tanah, Melaka. Sedap dan cilinya memang ngam soii! Cuma, dia pakai mee hoon. Kita pernah makan sekali jer mee bakso yang original di Balakong. Ex-kakak ipar ajak makan bakso situ. Memang yg menjualnya original Indon mari. Kuahnya memang marvelluous, meatball dia sangat sedap and rasa sangat original. Even mee nya pun memang lain. Peniaga tu kata, meatballs and noodles semua dia buat from scratch sendiri. Ex-kakak ipar kita menag orang Solo, Indonesia. Dia kata memang sama macam yang di Solo punya. Especially noodle dia. Macam egg noodles, tapi macam instant mee versi gebu...x berminyak langsung pun...

So, lunch hari nie nak makan apa?

6 thoughts..:

Che Rosliza Che mat berkata...

kita pun suka bakso...sungguh menyelerakan...

☆*♥L@dy @yU♥*☆ berkata...

dulu jiran selalu buat
dan ai selalu jer rajin mkn
ya ampun dia buat sedap
if ai buat sure jadik x sedap nangesssss

kinchnaf berkata...

aduhh, terliur jugak la.. teringat bakso yg dekat melaka.. Mmg TERBAIK..meatball dye besar2 plak tuu.. tapi kedai dye dgn Hospital Besar Melake.. Dulu klo balek melake mesti mengade2 ngan akk, ajak pg sane..huhu.. Sekunk, akk dah pindah Putrajaya. Takdapek dah lah..merase lagi. T.T

Asyifa Mustaffa berkata...

Salam perkenalan......:)

Mamasya berkata...

Salam Aziela.kalau dpt bakso ori mmg sedap....kena dg sup dan meatballnya itu....

Aziela berkata...

Che Rosliza : Sedap kan....

Lady Ayu : At least ada gak effort nak try...hehehehehe

kinchnaf : Ada ekk..? Akak nak kena cari nie...

Asyifa : Salam kembali.. terima kasih sudi singgah sini yer...

Mamasya : Kalau Mama buat mesti marvelous kan....

 

COPYRIGHT AND TEMPLATE DESIGN ALL RIGHT RESERVED BY CIK ROSE CUTE wink