Khamis, 31 Mei 2012

Makan di Melaka : Roti Canai Berlauk

Assalamualaikum.....

Ha...pelik kan..? Roti Canai Berlauk...

Kita pun first time makan kat sini. Ini FIL kita la yang introducekan nie. Dia dengan kawan2nya selalu sarapan kat sini. Orang dah pencen kan...ramailah group diorang. Tambah di Melaka, semua bangsa duduk semeja. 1 Malaysia.

Di panggil Roti Canai Berlauk nie sebab ada berbagai2 lauk untuk dijadikan kuah cicah roti canai. Ok, meh tengok lauk2 nya...

Inilah warungnya. Sempoiii... Ini kira kosonglah nie sebab we all datang awal.

9 keping roti canai untuk kami sekeluarga


Kari ikan pari


Kari kambing

Sambal sotong


Kari kambing lagi


Kari ikan siakap


Parents in-law yang menyusun hidangan untuk dimasukkan gambar dalam blog nie..

Memang menarik. Sedap.. dan puas hati. FIL kata, kalau time peak hours, sampai orang datang makan sambil berdiri! Nampak tak kat gambar pertama tu, ada macam rak panjang berlapik plastik hijau dan coklat tu? Kat situlah orang yang datang letak piring dan air sambil makan.... Syukurlah kami sampai awal, selesa sikit dapat kerusi dan duduk.

Lokasi warung nie adalah di Jalan Pokok Mangga, Melaka. Kalau daripada pantai Kelebang nak menghala ke bandar Melaka, sebelum masuk kawasan Tengkera, ada traffic light dengan signboard Jalan Pokok Mangga. Belok kiri di traffic light tu dan tak lama kemudian boleh nampak kedai nie sebelah kiri selepas deretan bangunan rumah kedai 2 tingkat.

Ada yang nak bercuti ke Melaka? Bolehlah try sini yer...

10 thoughts..:

☆*♥L@dy @yU♥*☆ berkata...

hahaha ai jakun la akak
baru taw roti canai boley makan ngan kuah berlauk mcm ni...*tepuk dahi* sure sedap giler khen sbb ramai tue

Iffah Afeefah berkata...

slme duk melaka tatau pon

kne g ni

hehe

jeles ngn akk
#insyaallah ending spt akk harap

Cik Bambam berkata...

terliur~ hehehehe

NASZ berkata...

wah...nampak sedap tu.

From,

Nasz

MOHD NASER.COM

Rahmah Ram Ram berkata...

baru saya nampak yg roti canai ni boleh dimakan dgn pelbagai lauk pauh...selalu saya cicah kuah dhal dan kari aje..takde isi pape pun... sedap ye awak?

Rai berkata...

mak aih..sampai makan berdiri.. kesian..mengidam kot kan sampai tak boleh nak tunggu ada meja kosong..hehe..

ERYZA berkata...

Terliur plak nengok. Lain kali lik kampung leh ler pegi. Salam perkenalan sambil follow :)

Aziela berkata...

Lady Ayu : The combination memang sedap... Jangan sampai lekuk dahi Ayu tu tau, hihihihi

Iffah : Alhamdulillah, I love the ending and so do your readers too kan.

CB : Meh datang meh...

NASZ : memang sedap pun...hihihi

Rahmah : Sedap, wak.

Rai : Kenkadang diorang nak cepat. Biasanya cha ya nun alif laa... heheheheh

Eryza : Hari Rabu, kedai nie tutup tau... TQ singgah and follow yer...

Tanpa Nama berkata...

Nie mcm roti canai dkt limbungan?

XXHIDDIRXX XTREME berkata...

MEMANG!!!

 

COPYRIGHT AND TEMPLATE DESIGN ALL RIGHT RESERVED BY CIK ROSE CUTE wink