Isnin, 31 Oktober 2011

It Comes Back.....

Assalamualaikum.....

Alahai....dari pagi tadi saya baca beberapa blog yang kena tag dah. Seriaunyaaaa.... Sekali kena jugak daaa.... Ingatkan tak kena... Kena tag dengan jiran sepagar kita, a.k.a. BFF kita Pn Rahmah. Beliau dah jadi mangsa dulu. Maka haruslah berjangkit kan....

Baguslah juga kan. Untuk rakan2 baru, ini adalah antara ringkasan pengenalan diri yang empunya blog. Nak baca entry yang dulu2, dah tentu juling biji mata...et least ada tagging nie, sufficientla kot yer.

Ok Let's start.

RULES:

You must post these rules
  • Each person must post 11 things about themselves in their journal
  • Answer the question the tagger set for you in their post. And create new eleven question for the people you tagged to answer
  • You have to choose 11 people to tag and link them on the post
  • Go to their page and tell them you have tagged him/her
  • No tag back!
  • No stuff in the tagging section about "YOU ARE TAGGED IF YOU ARE READING THIS "YOU LEGITIMATELY (a.k.a. REALLY, TRUST WITH ALL HONESTY) have tagged 11 people.

 11 Information Blog Owner.

1. Married with 9 years old boy. Yeap..sorang jer... Jangan susulkan soklan lain pasal anak yer...
2. Weekend family. Jumpa anak dan hubby weekend jer. Kita di KL, Hubby kerja di Kuantan, anak sekolah di PD dengan my parents.
3. I am an independent woman. I drive around and settle things around by myself.
4. I feel secure and happy with working environments. Love to be in the office. Truely!
5. Suka masak, tapi x ada masa dan peralatan yang complete untuk masak. Sekadar basic untuk masak lelauk kg tu..ok la kot.
6. I am a good menantu. Hahahhaha...masuk bakul angkat sendiri naaa...
7. Started blogging last year, but this year baru nak mula active..kununlaa kan.
8. Loveeeeee reading novels. Love story only yer.
9. Movies pun sukaaa sangat. Samalah..love story juga.
10. Kuat berangan la kita nie rasanya...
11. Kalau dah depan tv...ralittt jer. Apa kerja pun x jadi dah.

Ok siap. Nak kena jawab soklan pula ekk...

  1. lagu cinta yang menyentuh hati dan sanubari anda : Alahai... susahnya. Apa2 lagu romance lah kot. Janji slow melody
  2. berapa kerap anda pergi ke toilet dalam sehari : Er...minum plain water 4 liter sehari, makanya toilet sejam sekali..hehehhehe
  3. makanan kegemaran anda : Nasi dan sambal cili padi
  4. lebih gemar mebeli-belah sendirian atau bersama suami/kekasih, anak-anak atau kesemua sekali (berduyun-duyun pergi) : Sendirian, atau dengan hubby
  5. tempat bulan madu yang menjadi idaman : Ichinoseki, Japan
  6. hidangan hari raya yang paling anda gemari : Lontong Mummy dengan Rendang Paru N9 mak.
  7. apa yang anda buat apabila tiba hari cuti i.e. sabtu & ahad : Apa sahaja bersama suami dan anak
  8. tempat peranginan yang terakhir anda kunjungi : Port Dickson, ngeeee
  9. suka tak makan di kedai mamak? : Bolehlaaahhh
  10. masakan ibu yang paling anda gemari? : Sambal tempoyak daun kayu mak
  11. apa yang anda ingin/impikan di dalam hidup anda? : Hidup bahagia bersama keluarga



Haddooiiii...siap...

Halahai...nak kena buat soklan pulak yer. Err...rasanya kita nak buat soklan lain dari yang lain.... Mungkin ada yang dah pernah jawab, tapi layankan jerlah soklan kita nie yer.. Ok, let's try yer...

Anda semua diberikan situasi ini. Sedang berjalan di dalam sebuah hutan :

1. Binatang apakah yang anda harapkan akan menemani perjalanan anda?
2. Anda terjumpa sebatang sungai dan harus cross the river. Ada jambatan yang reput. Apakah option anda. Berenang atau cuba lalu jambatan itu?
3. Selepas sampai di seberang sungai, nampak sebuah rumah yang kosong, tapi bersih. Hari dah nak gelap dan anda perlu tempat berlindung. Kebetulan pintu rumah terbuka, masuk atau tidak?
4. Anda sangat dahaga. Anda nampak ada 3 jenis cawan di rumah itu berisi air oren. (ada botol oren sunquick kat situ) <---ini saja2 tambah. Anda minum dari cawan yang mana : cawan kayu, gelas kaca, gelas kristal.
5. Anda mengantuk dan perlu tidur. Binatang apakah yang anda pilih?
6. Berjalan lagi esoknya. Jumpa bunga yang cantik dan sangat besar. Anda bawa tak bunga itu bersama dalam perjalanan?
8. Dalam rumah idaman anda, berapa banyak bilikkah yang anda inginkan?
9. Warna kegemaran anda.
10. Hadiah terhebat pernah dapat dari ibu bapa
11. Hadiah terhebat anda beri pada ibu bapa.


Feww...merapu jer kannn...
Lantaklah kome. Kita saling berkenalan..yer tak?

Ok...nama2 di bawah, silalah jawab tag kita...pleaazzzeeee....

(Nak tag Dd...tapi dia yang ajar soklan2 tu...eishh..)

1. Laman Ayah Su
2. Azham
3. Lulu Caldina
4. Atok Apo2 Yolah
5. Gen2 Merah
6. Kak Ina KL
7. ainnoraini
8. cho zila
9. mrs puex
10. Lady Ayu
11. Kancil 8349


Haddoiii....separuh hari nak menyiapkan entry nie. Er...sebab diselang seli dengan kerja. Jadi..selamat menjawab semuanya....



9 thoughts..:

☆*♥L@dy @yU♥*☆ berkata...

kena tag gak ekkk
oke nnt ai buat biler ada free time taw...
wow anak dan somi semua kat tempat yg berlainan kan...mencabar tue...kira PJJ jugak la khen....

Rahmah Ram Ram berkata...

hahaha...TAHNIAH!! Awak berjaya... tq awak sebab sudi terima TAG saya. :)

Lulu Caldina berkata...

alaaaa, dah 2 org tag benda ni, tapi siyes takde masa nak buat :(

Azham Vosovic berkata...

insyaallah sy buat...skrg ni sibuk ckit akak hehehhe

Aziela berkata...

Lady Ayu : Yer...x per. Kita faham. Terima kasih kerana sudi berkunjung.

Aziela berkata...

Rahmah : Mak Aihhh....memang la wakk...hahahahhaha

Aziela berkata...

Azham : Tak apa..yang nie x masuk exam..hehehehe

Aziela berkata...

Lulu : Tak apa...kita pun x harapkan sangat. janji Lulu sudi singgah sini.

Suhami Ahmad berkata...

atok terkena sekalik...hihi...xpo2, klu ado maso atok buek ek kak...huhu...insyaAllah

 

COPYRIGHT AND TEMPLATE DESIGN ALL RIGHT RESERVED BY CIK ROSE CUTE wink