Rabu, 19 Oktober 2011

Kisah Seram : Pejabat 2

Assalamualaikum.....

Ok..mari kita tambah sedikit kisah seram. Baru 2 hari tak meriah entri kat blog nie, kita rasa suram dan sunyi. Sebelum jadi blog berhantu, mari kita bercerita pasal hantu...

Oh yer, kita masih tak sihat. Hidung tak berlari lagi..tapi ada jalan2 sikit2. Cuma tekak sakit, kepala pening dan otak jadi ting tong jer. Doktor suruh rehat semalam dan kita patuh arahan dia sehari suntuk, namun masih ting tong lagi. Apa2 hal pun, ada rasa kurang, kita paksa diri ke opis sbb x nak manjakan diri sendiri. Nnt antibodi kita jadik pemalas...

Eh...citer pasal antibodi pula...

Ok...selain daripada bunyi2an tu, adalah beberapa kali kita dengan kawan baik kita dulu Ita, selalu stay back. Bunyi2 tu mcm2 ada. Dah 2-3 kali kena, kami buat derk jer.

Tapi, pada suatu malam nie, sedang kusyuk kami membuat kerja masing2, tiba kita 'rasa' macam ada sebuah kotak yang berisi kertas2 A4 tu jatuh bebetul sebelah kaki kita. Dengan hembusan angin kesan jatuhan tu, dengan kain baju kurung kita bergerak2 kena 'kotak' tu dan dengan bunyi yang kuatnya.... Tapii... X ADA KOTAK APA2 LANGSUNG!!

Kita diamkan saja sebab dah tau 'dia' dah mula nak gurau kasar. Tapi dalam hati sudah goyah.

Kawan kita pun x sedap hati. Tak lama kemudian, dia ajak balik. Kami pun mula berkemas2 dan kunci pintu opis. Tapi sepanjang berkemas, kunci pintu dan sampailah tiba ke kereta masing2, kami 'diiringi' dengan bau yang cukup semerbak harumnya. Tapi kami faham dah dengan 'mainan' itu, maka kami diamkan jer.

Sampaiii jer kat rumah, kelam kabut telefon sesama sendiri... : Ada bau x tadi?? Isshhh...syukur x ngikut sampai ke dalam kereta...

Walaubagaimanapun..debaran dan dub dab dub dab hati kami tu memang nyata dan kuat.... Dan syukurlah kami tidak lemah semangat...

4 thoughts..:

fahmi mohd nilam berkata...

nasib baik x tegur.. kalau tegur masa bau tadi mesti dijawab itu bau perfume saya. jenama bau kemeyan... kat sekolah saya dan kat UiTM lagi banyak cerita hantu...

Rahmah Ram Ram berkata...

awak..saya ada story pasal pokok bunga kita kat opis ni..tapi saya takut nak cerita kat opis... :s

Rai berkata...

tak ada lagi pengalaman macam ni.. kalau boleh mintak dijauhkan... takuutttt..

Azham Vosovic berkata...

akak...opis akak tu kat mana?

 

COPYRIGHT AND TEMPLATE DESIGN ALL RIGHT RESERVED BY CIK ROSE CUTE wink