Sabtu, 22 Oktober 2011

Makan di Melaka : Pengkalan Balak

Assalamualaikum.....

Apa aktiviti anda semua hari nie? Kalau petang2 cuti macam nie, bawak family pusing2 ambil angin tepi pantai seronok juga kan? Paling best, parking kereta dan jalan2 menyusuri pantai. Boleh juga beriadah sikit...walaupun sekadar berjalan.

Inilah salah satu aktiviti kami pada suatu petang Ahad yang lalu..lalu...lalu....

Singgah di warung simpang 3 di Pengakalan Balak, betul2 bersebalahan dengan pondok polis. Walaupun ada banyak lagi kedai dan warung yang baru dan meriah, tapi kami yakin dengan masakan dan kebersihan warung nie. Pakcik dan makcik nie memang dah lama buka warung nie. Yang lain2 tu..err...susah sikit nak cakap bab kebersihannya.

Masa tu kami makan ini...




Kami makan mee goreng pedas. Mak aii..memang pedas dan moist (bukan berkuah) dan sedap sangat. Dah lah panas petang tu....makan mee goreng pedas, minum pula dengan air kelapa muda sejuk... wahh...bahagia betul jadi rakyat Malaysia. And untuk ratah2, makan keropok lekor goreng nie. Of course x sama sedap macam di pantai timur, namun cukuplah bagi menghilangkan rindu.

So apa lagi...bawalah family jalan2 makan angin di tepi pantai...



6 thoughts..:

Gen2Merah berkata...

selamat berhujung minggu kak Azila.. bestya bawa famili2 makan angin jalan2...
saya duk kat umah je siapkan segala barang2 dan keja2 sekola yg perlu

hajar berkata...

nmpk sedap jer mee goreng tu...

Azham Vosovic berkata...

hahaha.... seronoknya g pantai huhuhu

Aziela berkata...

Gen2Merah : Itu jerlah masa yang ada cikgu....

Aziela berkata...

hajar : memang sedappp...yummy..

Aziela berkata...

Azham : Alaa..awak lagi best...tinggal di Pantai...hehehehhe

 

COPYRIGHT AND TEMPLATE DESIGN ALL RIGHT RESERVED BY CIK ROSE CUTE wink