Isnin, 17 Oktober 2011

Journey to Kota Bharu 2011 - Intro

Assalamualaikum.....

Ok..ada kisah sebenarnya yang buat kita flu dan fever nie. Tak cukup rehat sebab kita dgn hubby buat kerja gila, pergi melancong ke Kota Bharu tanpa perancangan. Adoiihh.. x larat kalau nak di ikutkan, tapi seret juga laa whole body nie. Yang penting seronok sebab kami mcm couple baru kawen plak..honeymoon la kononnya tu (perasaannn...!)

Sebenarnya minggu ni Adam ada final exam untuk tahun nie. And last Saturday pula, dia ada tuition. Malam pula tu. So, kalau nak bawa balik Kuantan atau Melaka pun mcm terkejar2. Solutionnya, soh dia duduk diam2 kat PD tu. Boleh study, boleh rehat dan boleh pergi tuition. Biar mama jer yang pergi jumpa papa kat Kuantan.

Friday last week, kita woke up early sebab nak pergi kerja awal dan siapkan beberapa kerja yang tertangguh. Maybe dalam pukul 5 pagi dah bangun dan 6.30 pagi dah ada di opis. (rumah dekat jer dengan opis)

Sebaik habis kerja, terus bergerak balik ke Kuantan. Tiba di Kuantan, dah pukul 10 malam. Itu pun boleh dikatakan awal juga. Sampai di Kuantan, mandi dan duduk kejap. Badan dah rasa menggigil sebab tak ada rehat langsung. Tapi sakit mata tengok rumah tak berkemas. Bangunlah kemaskan segala apa yang boleh. Rendam kain baju kotor sikit. Tak ada washing machine, basuh manual jer pakaian yang penting. Yang lain2, hubby hantar dobi jer. Tepat 12 tgh malam, hubby baru sampai rumah. Dia terpaksa stayback di kilang sebab ada kerja urgent. Bila hubby sampai, baruu nak keluar carik dinner. Lewat sangat, kira supper la agaknya kan....

Tengah asyik makan dan bergurau senda, hubby suggest nak pergi ke KB. Kita terkebil2 jer pandang dia. Biar betul? Larat ke? Saper nak drive? Bukan apa, kita takut kami tersadai di bahu jalan jer sebab x der rehat. Drpd tidur dlm kereta, baiklah tidur kat rumah. Tp hubby kata dia boleh drive rasanya. Eisshhh... betul ker?

Bincang punya bincang, keputusan masih tergantung. Tiba di rumah dah pukul 2 pagi. Tapi kita cepat2 basuh kain baju. Packing baju sedikit sebanyak dan siapkan beg. Standby jer... Kalau pergi pagi esok pun ok..pergi malam tu..err..ok kottt....

Keputusannya?

Yer..sila nantikan episod seterusnya nanti... Tataaa....

6 thoughts..:

Rahmah Ram Ram berkata...

Huaaa..mendengar aje tadipun dah penat. kalau saya dh gerenti PENGSAN hari ni dan seminggu ini...tak kemana2 ..CUTI duduk merehatkan diri seorang diri di KL...tak sanggup..travel dan berholiday ala-ala explorace... salute kat awak! :(

Azham Vosovic berkata...

wah....seronoknya dpt travel mcm tu heheehhe

Suhami Ahmad berkata...

aiyooo....tak pengsan ke kak? klu atok rasa sampai2 je kuantan tu dah boom tido atas katil

Aziela berkata...

Rahmah : dah demam dah pun nie wakk..huhuhuhu...

Aziela berkata...

Azham : Memang seronok..cuma daya ketahanan agak kurang bila usia meningkat nie...

Aziela berkata...

Suhami : Nak boom terus mmg x boleh la tok...sobab eh dah terlampau ponek. Nak lolap pun badan raso sesakit laie...

 

COPYRIGHT AND TEMPLATE DESIGN ALL RIGHT RESERVED BY CIK ROSE CUTE wink