Sabtu, 1 Oktober 2011

Makan di Kuantan : Nasi Arab Pak Lim (Balok)

Assalamualaikum.....

Yeap...kita dah pernah cerita tentang Nasi Arab Pak Lim nie kat SINI dulu. memang nasi arab dia antara yang sedap kita pernah makan (macamlah dah banyak kali makan). Masa raya arie tuh, hubby kita kan keje..lepas jer dia abis keje, kami terus ke KT bersama cousin kita. On the way tu, betul2 seberang jalan dengan Petronas Pantai Balok, ada kedai Pak Lim Nasi Arab. Waahh...ini sudah bagus. Maka mengenangkan kesedapannya, kami pun singgah di situ untuk makan.

Rupa2nya kedai nie baru dibuka. Selain dari pergi dengan kita, hubby ada juga pergi dengan kawan2nya di situ. Tapi menu tak sama macam di bandar Kuantan tu. Dia hanya hidangkan set ayam dan kambing saja. Wbp, nasinya tetap sedap dan enak.

Meh layan gambar.




Ada macam garden kecik plak. Seronok kan...


Satu talam daa... Ini hubby makan dengan kengkawan dia... Ada ayam dan ada kambing..



Close up kambing... Cuma kadang2 not really lucky, dapat kambing yang penuh tulangg jer. Sedap lagi makan ayam macam kita and Adam..hehehehhe.


Kuah special Pak Lim. Originalnya nasi arab mana ada kuah, tapi Pak Lim kreatif tau... dia buatkan kuah.


Lagi posing hidangan dari atas.

Ini air apa ekk? Alaa..lupa nak tanya kat hubby. Ermm..apa kata you all semua try jengah ke sini. Baru tau kick dan powernya.

Oh yer, kebetulan masa kita datang, jumpa dengan ownernya iaitu Pak Lim sendiri. Sangat friendly la Pak Lim nie. Pak Lim cerita tukang masaknya dia bawa dari negeri Arab...siap cook dia angkut barang2 dapur dan segala tungku, telaga Arab tu semua. Pak Lim introducekan kita dengan cooknya, malangnya kita dah lupa cakap Arab..so main angguk2..sengih2 jer.

Ralat sangat sebab tak amik gambar. Tak teringat pula sebab segan masa tu...

Ok..boleh masuk list tak nie...?

6 thoughts..:

Azham Vosovic berkata...

hahaha, tak pernah makan nasi dalam talam tu semua....

msredcheesecake berkata...

nasi arab mmg best... dah la banyak...

Rahmah Ram Ram berkata...

Yummeh!!

Awak u deserve to have this.... Congrats and thanks for being my friends, semoga sukses selalu....

http://bla-bla-blub-blub.blogspot.com/2011/10/versatile-blogger-award.html

Aziela berkata...

Azham : Mengeratkan ukhuwah..hahaha

Aziela berkata...

msredcheesecake : Yg nie tak la bnyk..ngam2 portion utk 3 org. Tp mmg sedap.

Aziela berkata...

Rahmah : Waa...tengkiu wakkk.... Lap U...

 

COPYRIGHT AND TEMPLATE DESIGN ALL RIGHT RESERVED BY CIK ROSE CUTE wink